A legjobbak közé került

4 órája

WorldSkills: két fiatal magyar szakember indulhat a versenyen

A WorldSkills, illetve EuroSkills egy program, ami segíti a nemzetközi szakmai versenyeken való megmérettetését. Közösségi oldalukon nemrég közzétették, hogy Benczik Árpád és Németh Dávid Márk ipari robotika versenyszámban készülnek a szeptemberi világversenyre.

Palocsai Jenő

Az ipari robotika versenyszámban indulnak a magyarok (jobbra Németh Dávid Márk) a WorldSkills-en

Forrás: Facebook/WordlSkills Hungary/

Franciaországban rendezik a WorldSkills-t, melyen Benczik Árpád és Németh Dávid Márk is részt vesz majd, az útjukat egyengető, a felkészítést végző Biró István szakértővel a hátuk mögött.

Mór számára külön büszkeség, hogy a két induló közül az egyik a város szülötte. Németh Dávid Márk Móron született, jelenleg is ott él. Győrben érettségizett, és azt követően az Óbudai Egyetemen tanul.

A WorldSkills Hungary azt írja a fiatalok előtt álló 2024-es világversenyről, hogy:

„A világ több mint 65 országából 1500 versenyző gyűlik össze Lyonban 2024. szeptember 10. és 15. között, hogy 59 szakmában mérjék össze tudásukat. A virágkötészettől a bútorasztalosig, az autonóm mobil robotikától a webes technológiákig, az ácstól a fodrászig a WorldSkills Lyon 2024 lehetőséget ad a világ legkiválóbb fiatal szakembereinek, hogy bemutassák képességeiket és megosszák szenvedélyüket több százezer látogatóval.”

Az országnak és persze Mór városának nincs más dolga, mint figyelemmel követni az ősszel zajló világversenyt, és szurkolni az ipari robotika versenyszámban indulókat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában