Pályázatokra készülnek

6 órája

Fenntartható Városfejlesztési Stratégiát készítenek

Megkezdődött a Mór Város Fenntartható Városfejlesztési Stratégiájának elkészítése. A terv célja, hogy a város önkormányzata felkészülten várhassa az új TOP forrásokat az új ciklusban. A stratégia elkészítéséhez 80 millió forintot kapott Mór uniós támogatásból.

Palocsai Jenő

Forrás: Mór Városi Önkormányzat FB oldala

A Széchenyi Terv Plusz fontos városfejlesztési terveket szolgál, ám ehhez mindent elő kell készíteni, és naprakészen kell tartani, hogy a 2021-2027 közötti projektidőszakban felkészült legyen Mór a pályázatok beadására és elnyerésére.

A 80 millió forintos uniós támogatás arra hivatott, hogy a pályázati felhívás mellékleteként megjelent módszertani kézikönyv alapján stratégiai dokumentumok, és egyéb, a felhívás által támogatott megalapozó dokumentumok elkészüljön, tartalmazva a meghatározott beavatkozási célokat és az azokhoz rendelt költségterveket, méghozzá úgy, hogy az illeszkedjen Fejér vármegye Integrált Területi Programjához, valamint Területfejlesztési Koncepciójához.

A projekt keretében elkészült a város Integrált Települési Vízgazdálkodási Terve, illetve a Települési Vízkárelhárítási Tervének felülvizsgálata, aktualizálása is. Fontos részét képezi még az elkészített dokumentumoknak a Helyi Esélyegyenlőségi Program felülvizsgálata, módosítása, a Kerékpárforgalmi Hálózat Terv felülvizsgálata, aktualizálása, kalibrálása és a Települési Zöld Infrastruktúra Fejlesztési- és Fenntartási Akcióterve, valamint az új-Fenntartható Mobilitási Terv.

Ezen dokumentumok birtokában, közvetett eredményként, Mór is részt tud venni a 2027-ig tartó pályázati ciklus további pályázati felhívásain, megvalósítva betervezett egyedi fejlesztési céljait.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában