Iskolakezdés

9 órája

Minőség és tanácsadás az ideális iskolaszerek kiválasztásához

Az augusztus végével elérkezett az idő, amikor a családok elkezdik beszerezni az iskolaszereket, hogy felkészüljenek az új tanévre. Az iskolaszer árak, minőség és választék terén is nagy eltérések mutatkoznak, ezért nem mindegy, hol szerzik be a szükséges eszközöket - olvasható a duol.hu oldalán.

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A hőség ellenére bizony nyakunkon a szeptember. Így a gyermekes családok bár biztosan figyelik a tanszer kínálatot az üzletekben. Az egyik lehetőség, amit érdemes megfontolni beszerzési forrásként a Papírmadár üzlete, ahol Szabó-Omodi Zsuzsanna üzletvezető segít eligazodni a kínálatban.

Minőség kontra olcsóság, azaz mire érdemes figyelni?

A Papírmadár vezetője szerint a nagy áruházak, mint a Pepco, Lidl és Aldi, vonzó ajánlatokkal csábítanak, de nem mindig éri meg ott beszerezni mindent. A tapasztalatuk szerint sok vásárló végül visszatér a szaküzletbe, hogy minőségi termékeket vásároljon, miután a nagyobb láncokban megvásárolt termékek nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. „Amíg megveszik a rossz minőséget, és utána újat kell venni, addig ha szaküzletben kezdene, akkor alapból csak egyszer veszi kellene megvenni, nem kétszer, vagy háromszor” – mondja az üzletvezető. Az olcsó, de gyenge minőségű termékek sokszor nem felelnek meg az elvárásoknak, és hosszú távon nem nyújtanak kielégítő megoldást. 

Szabó-Omodi Zsuzsanna üzletvezető segít eligazodni a tanszer kínálatban
Fotó: Laczkó Izabella / Forrás: duol.hu

Szakértelem és személyes tanácsadás

Az iskolaszerek kiválasztása nem mindig egyszerű feladat, főleg amikor a tanárok által előírt márkákat és termékeket kell figyelembe venni. A Papírmadárban az üzletvezető személyes tapasztalatait is megosztja a szülőkkel, segítve őket a legjobb döntések meghozatalában. „Nem mindig a legdrágább a jobb” – jegyzi meg az üzletvezető, utalva arra, hogy néha érdemes a drága márkák helyett a megbízhatóan jó minőségű terméket választani, ami a legtöbbször nem a legdrágább.

Az olcsó, de gyenge minőségű termékek sokszor nem felelnek meg az elvárásoknak
Fotó: Laczkó Izabella / Forrás: duol.hu

Ár-érték arány, mit és hol érdemes megvenni?

Az árak természetesen fontos szempontot jelentenek az iskolakezdés során. Az üzletvezető példákat is hozott: egy iskolatáska ára náluk 12 ezer forinttól 26 ezer forintig terjed, míg egy grafitceruza ára 85 forinttól indul, a legdrágább márkák 400 forint körül mozognak. A 12 darabos színes ceruza készlet 990 forinttól 4600 forintig kaphatók, míg a filctollak ára szintén 990 forintnál kezdődik, és a prémium kategória elérheti a 3800 forintot is.

A szaküzleteben a szülők biztosak lehetnek abban, hogy nemcsak minőségi termékeket kapnak, hanem olyan szakértelmet is, amely segít elkerülni a felesleges kiadásokat. Az üzletvezető tanácsa: érdemes többet áldozni a tartós, jól használható eszközökre, mint például a megfelelő füzet- és könyvborítókra, amelyek nemcsak védenek, hanem kényelmesebbé is teszik a mindennapi iskolai életet. Ugyanakkor lapunk olvasóinak azt is elárulta az üzletvezető, hogy szeptembertől óriási kiárusítást tartanak majd az iskolaszer termékeikből. 

Az iskolaszerek kiválasztása nem mindig egyszerű feladat, főleg amikor a tanárok által előírt márkákat és termékeket kell figyelembe venni
Fotó: Laczkó Izabella  / Forrás: duol.hu

Az iskolakezdés stresszes időszak lehet, de a szakember tanácsait megfontolva a gyerekek a legjobban felkészülve indulatnak az új tanévnek és talán a családi költségvetés terein is enyhíthetünk. A szülők így nyugodtabbak lehetnek, tudván, hogy gyermekeik a legjobb eszközökkel vannak felszerelve, amelyek nemcsak jól néznek ki, de hosszú távon is beválnak. 

Cikk szerzője: Török Tímea / duol.hu

Az eredeti cikk ide kattintva elérhető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában