Versenyképesség

1 órája

Hankó Balázs: erősek a fiatal magyar tehetségek

A kormányzatnak az a feladata, hogy a tehetségek előtt álló nehézségeket mérsékelje, és olyan környezetet biztosítson nekik, amelyben tehetségük a nemzet érdekében tud kibontakozni – mondta a kultúráért és innovációért felelős miniszter Tihanyban, a Tranzit fesztiválon.

MW

Hankó Balázs kulturális és innovációs miniszter beszél, mellette Teo Gertler, a Virtuózok komolyzenei tehetségkutatóban felfedezett hegedűs, Zámbó Gergely, a Respray alapítója és Koncsik Zsolt, aki az Euroskills szakmai Európa-bajnokságon aranyérmet nyert a Hajrá, Fiatalok! Magyar tehetségek a világ élvonalában című pódiumbeszélgetésen

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

A Kárpát-medencében a fiatal magyar tehetségek erősek - mondta a kultúráért és innovációért felelős miniszter szombaton Tihanyban, a Tranzit fesztiválon a közmédiának nyilatkozva.

Hankó Balázs Teo Gertlerrel, a Virtuózok komolyzenei tehetségkutatóban felfedezett hegedűssel, az Euroskills szakmai Európa-bajnokságon aranyérmes Koncsik Zsolttal, valamint Zámbó Gergellyel, a Respray alapítójával beszélgetett a rendezvényen.

A miniszter azt mondta, a panelbeszélgetésből is kiderült, hogy Kárpát-medence szerte vannak olyan példaképeink, akik fiatalok, tehetségesek, kiválót nyújtanak, versenyképesek, identitásuk pedig elkötelezettséget ad nekik a jelenben és a jövőre vonatkozóan is.

A kormányzatnak pedig az a feladata, hogy a tehetségek előtt álló nehézségeket mérsékelje, és olyan környezetet biztosítson nekik, amelyben tehetségük a nemzet érdekében tud kibontakozni - tette hozzá.

Teo Gertler nemcsak művészileg nyújt kimagaslót, de kémiából és matematikából is kiváló tanuló. Kiemelte: ha nincs iskola, napi 10-11 órát, iskola mellett pedig 4-5 órát gyakorol, mert "minden nap bele kell tenni a munkát".

Kocsik Zsolt, aki Bandúr Tamással informatikai rendszerüzemeltetés terén lett a legjobb az Euroskills versenyen, hangsúlyozta: Magyarországon a szakképzésben egyre több gyakorlati tapasztalatot szerezhetnek, ez felkészíti a tanulókat arra, ami az iparban vár rájuk.

Zámbó Gergely, aki Réti Andorral alapította a dezodorok újratöltésében innovatív megoldással jelentkező Respray-t, elmondta: hamarosan országos lefedettségük lesz, és több külföldi országba is terjeszkednének. Hangsúlyozta: Magyarországon tervezi a jövőjét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában