„Értetek hoztuk létre ezt az alapítványt”

2024.08.30. 08:43

Ösztöndíjakkal támogat felsőoktatásban tanuló diákokat a Mészáros Alapítvány

Már a kezdésnek szánt időpont előtt megtelt a Balatonalmádiban található Hunguest Hotel díszterme, a Mészáros Alapítvány 2024-es konferenciájára érkező vendégekkel.

Bokányi Zsolt

Fotó: Fehér Gábor / FMH

„Kizárólag olyan dolgokban veszek részt, amihez valamilyen formában tudok kötődni”

A rendezvényt augusztus 28. és 31. között rendezik meg. 29-én tartották a konferencia hivatalos megnyitóját, amin elsőként Várkonyi Andrea köszöntötte a közönséget, aki elmondta, bár ez már a nyolcadik konferencia amit megtartanak, de számára ez az első alkalom, hogy a kuratórium elnökeként vehet részt az eseményen, hiszen pár hónapja vehette át ezt a szerepet. Köszöntő beszédében kihangsúlyozta, a tanulás olyan szabadságot adhat a jövő nemzedékének, ami semmivel nem összehasonlítható. – A tanulással érhetik el a fiatalok, hogy a későbbiekben csak olyan dolgokat csináljanak, amelyeket szeretnek, és annál boldogabb érzés nincs, mint ha valaki abban dolgozik, amit szeret. – Kiemelte kötődését is az eseményhez, és elmondta – Nem szoktam semmilyen olyan feladatot elvállalni, amivel nem tudok azonosulni, csak azért hogy csináljam vagy azért mert jól hangzik, hanem kizárólag olyan dolgokban veszek részt, amihez valamilyen formában tudok kötődni – Beszélt az idő és az anyagi kérdésekről is, elmondta: – Meg kell teremteni az időt a tanulásra, és ha anyagi nehézségek vannak, azokban tud segíteni például alapítványunk is a fiataloknak. – kiemelte a konferencia programjában igyekeztek olyan aktuális témákat válogatni, amelyek érdeklik a fiatalokat, így szó volt a kriptovalutákról, űrtechnológiáról, és a külföldi egyetemeken való tanulásról is.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

„Jobban szeretek adni, mint kapni.” 

Közölte Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport tulajdonosa. Aki köszöntőjének első szavaiban a fiatalokat szólította meg, és azonnal kiemelte: – Értetek hoztuk létre ezt az alapítványt! – Később pedig hozzátette: – Magyarország legnagyobb magánvállalatának kötelessége a társadalmi felelősségvállalásban részt venni. – Lokálpatriótaként a Vál-völgy térségében először az egyetemre-főiskolára járó diákokat támogatta az alapítvány, majd középiskolai ösztöndíjat és általános iskolai ösztöndíjat is alapítottak. Kimondottan jó hír volt az ösztöndíjasok számára, hogy a 2024/25-ös tanévre az alapítvány tavalyi ösztöndíjainak emelését kezdeményezi. Mészáros Lőrinc elmondta, a korábbi 4,5-ös átlag felett havi 150 ezer helyett 175 ezer forintot, 4-4,5-ös átlag között havi 120 ezer forint helyett 150 ezer forintot, és 4-es átlagig havi 100 ezer forint helyett 125 ezer forintot kaphatnak így a fiatalok. Megjegyezte: az alapítvány által a fiataloknak adott támogatások mellett a High Tech Suli programban számos iskola digitális fejlesztéseihez járultak hozzá, a Pro Filii Alapítvány évente milliárdos nagyságrendben nyújt támogatást a rászorulóknak.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Tíz „sikertipp”, az előadás végén!

A délelőtti eseményen felszólalt még Constantinovits Milán, az MCC szakmai főigazgató- helyettese. Aki közel félórás előadásában a tehetségről, a motivációkról, a siker kulcsáról beszélt! Kiemelte a különböző generációk nyelvezetét, illetve az igényeket arra nézve, hogy meg kell érteni az új nemzedék igényeit, és azt is, hogy hogyan lehet közösséget, jövőt, és karriert építeni nekik, velük közösen. Az előadás végén tíz pontban foglalta össze a legfontosabb irányelveket, amik mentén, kutatásaik alapján, sikeres következő generációról beszélhetünk majd. A főigazgató-helyettes szerint fontos, hogy képesek legyenek a diákok” Tudatosan álmodni a jövőt!”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában