A környezetvédelem jegyében

3 órája

Szintet lépett Székesfehérvár hulladékfeldolgozása

Korszerűbbé vált Székesfehérvár hulladékfeldolgozása, köszönhetően az SRF Factory Kft. új üzemének, melynek szombat délelőtti üzemavató ünnepségén részt vett Bertollo Nicola Giuseppe, az SRF Factory Kft. ügyvezetője, és Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere is.

Gombor Lili

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere az SRF Factory Kft. üzemavatóján arról beszélt, hogy az elmúlt években, évtizedekben rengeteg terméket termelt a világ, amelyből jelentős hulladékmennyiség termelődött. Ugyan az elmúlt években, évtizedekben megelégedtek azzal, hogy összeszedték a hulladékot és elvitték a hulladéktelepre, ahol a természetre bízták a hulladék hosszabb vagy rövidebb idő alatti lebomlását, a technológia fejlődésével ma már több mód is van a hulladék feldolgozására és felhasználására, hiszen a hulladék szétválogatása után abból újrahasznosított termékeket lehet gyártani, és ami ennél is fontosabb, a válogatás után energiát is elő lehet állítani a hulladékból. Ez a körforgásos rendszer az ipar számára rendkívül fontos. 

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Székesfehérváron a közszolgáltató céggel az elmúlt években nagyobb fejlődésen mentünk keresztül a válogatás és az újrahasznosítás tekintetében. Székesfehérvár az ország egyik legnagyobb ipari centruma, ahol rengeteg vállalat és cég működik, így nagyon fontos, hogy környezettudatos és környezet-hatékony termelés folyjon. Erre kínál kiváló példát az SRF Factory Kft., amely az iménti gondolatokat ötvözi: a szétválogatott hulladékból tüzelőanyagot, energiát termel. Hozzájárul a helyben termelt hulladék aktív feldolgozásához, a környezettudatos gyártási technológiával a város CO2-kibocsájtásának csökkentéséhez, és nem mellékesen, mint minden gyártó cég, helyi adót fizet – mondta el az alpolgármester.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Bertollo Nicola Giuseppe, az SRF Factory Kft. ügyvezetője 1999-ben érkezett Magyarországra dolgozni, s beleszeretett az országba. Itt tartózkodása alatt megtanulta a nyelvet, gyermekei pedig már félig magyarok. – Magyarország a szívemben van. Üzletileg ugyan az európai országok közül Magyarországon a legszigorúbbak a szabályok, melyeknek meg kell felelni, de én hiszem, hogy Magyarországon is meg lehet csinálni azt, amit más országokban már sikerült elérnünk. Biztos vagyok benne, hogy itt is sikerülni fog – mondta el az ügyvezető. Az SRF Factory Kft. 2006 óta foglalkozik hulladék-feldolgozással és újrahasznosítással, az új csarnokkal pedig újabb munkahelyeket is teremtenek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában