Önzetlen cselekedet

2 órája

Tanszergyűjtő akció: munkájukkal szeretnének példát mutatni!

„Gesztusok formálják a világot!" – vallják a második reformkoriak, akik más szervezetekhez hasonlóan, illetve velük is együttműködve tanszergyűjtésbe kezdtek a rászoruló családok megsegítésére Dunaújvárosban.

Kecskés Zoltán

Illusztráció: tanszergyűjtő akció Dunaújvárosban.

Fotó: HBN/Archív

Ahogy azt a közösség egyik képviselőjétől megtudtuk, július elején azzal a céllal alapították meg Karitatív Tagozatukat, hogy hozzájáruljanak egy szolidárisabb Magyarország megteremtéséhez. Tevékenységük célja a hátrányos helyzetű csoportok, nehéz helyzetben élő emberek támogatása, szociális ügyek felkarolása, a proszolidáris attitűd (segítő, önkéntes jellegű cselekedet úgy, hogy nem kötődik hozzá érdek), az altruizmus (önzetlen cselekedetek) erősítése a társadalomban az egyének és a közösségek szintjén.

Ennek az egyik ékes példája az a tanszergyűjtés, amely augusztus 5-től zajlik  egészen 25-ig, hogy még az iskolakezdés előtt ki lehessen osztani a tanszereket, ezzel is segítve a rászoruló újvárosi családok anyagi terhein. Megtudtuk azt is, hogy ezzel a kezdeményezéssel az Útkereső Segítő Szolgálatnak kívánnak segítséget nyújtani, akik már régóta rendeznek ilyen gyűjtéseket helyileg. A beérkezett adományokat nekik adják át, majd osztják szét a rászorulók között.

A tanévkezdés, az ahhoz szükséges felszerelések nagy anyagi terhet jelentenek, így a második reformkoriak mellett a Karitász, „Legyen öröm az iskolakezdés” elnevezésű kampánya is zajlik Újvárosban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában