Új rekord születik a magyar tenger partján?

7 órája

Vízibiciklivel a Balaton körül - Egy vállalkozó szellemű csapat kihívást keres

Négy jóbarát vág neki szeptember elején a Balaton körüli rekordkísérletnek. Vízibiciklivel 5 nap alatt 160 kilométert terveznek megtenni, és útközben a tó szépségeit is megörökítik - írja társoldalunk, a sonline.hu.

Kelemen Ádám és kedvese Radics Éva a Balaton közepén, vízibiciklijükkel a rekordkísérletre készülve, amelynek célja a tó körbe "tekerése"

Forrás: Kelemen Ádám

Szeptember elején egy különleges kalandra készül Kelemen Ádám párjával Radics Évával, jóbarátjával, Szabó Bélával és kedvesével, Bebesi Edinával: vízibiciklivel vágnak neki a Balaton körüli 160 kilométeres távnak. Az ambiciózus vállalkozás célja, hogy a tó szépségeit egy új szemszögből mutassák be, és egyben megdöntsék a tavalyi rekordot.

Kelemen Ádám régen dédelgetett álma válik valóra ezzel az expedícióval. 

"Ez egy régi vágyam volt, hogy vízibiciklivel körbe utazzam a B alatont és végre sikerült társakat találnom hozzá" 

– meséli Ádám, aki három társával együtt szeptember 9-én vág neki a kihívásnak. 

"Szeretnénk bemutatni a Balatont egy olyan módon, ahogy eddig senki sem látta."

A terv nem volt egyszerű: amikor Ádám először felvetette a vízibiciklis túra ötletét, sokan kételkedtek benne, és senki sem volt hajlandó csatlakozni hozzá. Azonban amikor egy másik csapat a tavalyi évben rekordot állított a Balaton átszelésével, Ádám új inspirációt kapott. Idén ő is megvalósítja tervét, és négyen vágnak neki a kalandnak.

Az úton 160 kilométert kell megtenni, amit öt nap alatt szeretnének teljesíteni. A csapat Siófokról indul Balatonkenese felé, és Keszthelyen keresztül a déli part mentén tér vissza. Az útvonal megtervezése mellett jelenleg a szállások lefoglalása zajlik. Az időjárás –  különösen a szél – komoly kihívást jelenthet számukra az út során, de Ádám és csapata bízik a sikerben.

Cikk szerzője: Hajdú Marianna / sonline.hu

Az eredeti cikk ide kattintva elérhető.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában