Civil Nap a Zichy ligetben

2 órája

Félszáz sátorban várták az érdeklődőket

Több mint félszáz civil szervezet várta színes programokkal az érdeklődőket szombaton a Civil Napon.

Feol.hu

Fotó: ÖKK / Simon Erika

Zeneszó, zsákbamacska könyvek, küzdősport bemutató, ismeretterjesztő előadások és gyermekeknek szóló koncert is várta a Zichy ligetbe érkezőket szombaton. A tizenhatodik alkalommal megrendezett eseményen az élet legkülönfélébb területein működő egyesületek, alapítványok mutatták be tevékenységüket. A szokásos őszi Civil Napon egy időpontban ismerkedhettek meg az érdeklődők a Székesfehérváron működő egyesületek, alapítványok munkájával. Színes és széles a paletta, hiszen a kulturális programokat szervező, vagy éppen hagyományőrző szervezetektől kezdve a szellemi és küzdősportokon át, a testi-lelki egészséget őrző, kortárs és gyermeksegítő civilekig mindenki megtalálható. 

Fotó: ÖKK / Simon Erika

Az egész napos esemény ünnepélyes megnyitóján dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a résztvevőket.  - Székesfehérvár sok minden mellett büszke lehet civil közösségeire.  A Civil Nap remek alkalmat ad arra, hogy ezek a szervezetek bemutatkozzanak, az ideérkezők a beszélgetések során megismerhessék tevékenységüket, akár csatlakozva hozzájuk. Ez a program szép seregszemléje a helyi közösségeknek és lehetőséget teremt arra, hogy a civilek egymással is erősítsék az együttműködést. - A köszöntőt követően, a hagyományoknak megfelelően elkészült a Civil tabló, majd a résztvevők bemelegíthettek a Fehérvári Szív Egyesület reggeli tornáján. 

Fotó: ÖKK (Simon Erika)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában