Rózsa utcából az Iznaiba

3 órája

Szüreti felvonulást tart a 300 éves település

Újratelepítésének 300. évfordulóját ünnepli Bakonycsernye, ezért van idén néhány új ünnepe, emellett a megszokott rendezvényeket is áthatja a közösen ünnepelt jubileum hangulata. Szeptember 14-én megindul a szüreti felvonulás, a Rózsa utcától egészen az Iznai dűlőig.

Palocsai Jenő

Végig járják a hosszú település virágokkal borított utcáit a megyehatártól kezdve a pincesorig

Fotó: Palocsai Jenő / FMH archív

A Csernye 300 programsorozatának újabb állomásához ért el a nagyközség. Szeptember 14-én szüreti vigasság és nosztalgia felvonulás lesz a hosszú, mintegy öt kilométer hosszú településen. Az eseményen a tánc, az ének, és persze a bor lesz a középpontban, de a lovak, a fogatok szerelmesei is találnak majd maguknak látnivalót.

Idén rendhagyó szüreti vigasság ígérkezik Bakonycsernyén, ahol szeptember 14-én, szombaton 11:00 órától lovas felvonulás indul, melynek keretein belül népviseletbe öltözött kicsik és nagyok vesznek részt, végigjárva a települést. A gyülekező: 10.30-kor a Rózsa utcai óvoda előtti téren lesz, és 11:00-kor onnan indul a menet. Valamennyi megállónál néptáncbemutató lesz a HoIdviola Néptánccsoport közreműködésével. Több helyen is megállnak, így például az Erdősor utcánál, a Túra Sörözőnél, a Mónika ABC-nél, az Ifjúság utcánál, de lesz tánc a benzinkútnál, a kék hídnál, a régi piactéren, a Dózsa és a Deák sarkán. A végállomás természetesen az Iznai, ám van több olyan helyszín is, ahova csak a gyalogosok és a hátaslovak tudnak eljutni, más járművek nem.

– Hívjuk és várjuk a lovaikról érvényes lóútlevéllel, valamint az 1 évnél nem régebbi kevésvérűségre negatív véreredménnyel rendelkező helyi és környékbeli lovasgazdákat, fogatosokat, valamint a helyi felvonulókat, illetve a szőlősgazdákat–invitálja Turi Balázs polgármester az érdeklődőket, illetve a résztvevőket.

A felvonulást követően Szüreti mulatós lesz Csóka Szabi Bandájával, majd 17.00-órakor kezdődik a Ma este mulatunk Panyi Balázzsal, az Iznaiban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában