Fürödtünk az élményekben

2 órája

Vigasság volt a javából - generációkat hozott össze! (galéria, videó!)

Neves előadók és tehetséges fiatalok szórakoztatták a nagyérdeműt a hétvégi Váli-Völgyi Vigasságokon, ami ugyan 2023-ban elmaradt, viszont az idei rendezvény mindenkit, mindenért kárpótolt. Mosoly ült ki az arcokra, a szemek csillogtak, miközben melegség költözött a szívekbe. A hagyomány nagy sikerrel folytatódott!

Kecskés Zoltán

Fergeteges hangulat uralkodott a Váli-Völgyi Vigasságokon.

Fotó: Fehér Gábor

A tizenegyedik alkalommal tartott  rendezvény pénteken este rendhagyó módon egy jótékonysági koncerttel vette kezdetét a Tordasi Szivárvány Együttes és az Irigy Hónaljmirigy közreműködésével, melyet Vál Község önkormányzata szervezett az ALS betegségben szenvedő váli édesanya és családja támogatására. Szerencsére rengetegen voltak kíváncsiak a formációkra, akik fergeteges hangulatot varázsoltak a vármegye legnagyobb templomának szomszédságába, a Szent István térre.  

Váli_Völgyi_Vigasságok_néptánc_tánckavalkád
A gólyalábasok is odatették magukat!
Fotó: Fehér Gábor

A jókedv másnapra is kitartott. A felfokozott hangulatot a Bicskei Koncertfúvós Zenekar alapozta meg hívogató térzenével, utána pedig a gólyalábasok előadásában gyönyörködhetett a közönség. A szervező Bíbor Néptánccsoport tagjai valósággal átvarázsolták a teret, a fergeteges felvonulás mellett kirakodóvásár, kézművesfoglalkozás, a gyermekek számára pedig népi fajátékokkal és körhintával készültek, miközben a Tűzoltó- és Helytörténeti Múzeumnál az elmúlt tíz év vigasságainak legjobb pillanatait tekinthették meg az érdeklődők.  

A résztvevő tánccsoportok énekkel és fülig érő mosollyal vonultak végig a Váli-Völgyi Vigasságok színpadáig
Fotó: Fehér Gábor

„Ha gyorsan akarsz menni, menj egyedül! Ha messzire akarsz jutni, menj együtt másokkal!” – ez az idézet akár a jelmondata is lehetne a Váli-Völgyi Vigasságoknak, amely az elmúlt több mint egy évtizedben generációkat és közösségeket fogott össze. Csókás Elek főszervező megnyitó beszédében ezt az összefogást és csapatmunkát emelte ki, ami nélkül ez a rendezvény nem jöhetett volna létre. 

Egy szívből jövő fesztiVál volt, lelkes önkéntesekkel, támogatókkal és fellépőkkel, akik lenyűgöző produkciókkal kápráztatták el a közönséget. Tánckavalkád volt a javából! A látogatók igen gazdag, szórakoztató kulturális műsort tekinthettek meg a néptánctól a hastáncon át az akrobatikus rock and rollig. A nap zárásaként pedig a Taiko japándobosoktól dobbant meg a település szíve.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában