reformáció 500

2017.10.30. 20:41

Cseresznyefát ültettek és emléktáblát avattak Dégen az évfordulóra

A reformáció és a könyvnyomtatás jelentősége vitathatatlan – emelte ki Imre Bálint esperes a dégi istentiszteleten.

Szanyi-Nagy Judit

Cseresznyefa is emlékeztet az 500. évfordulóra Fotó: SZNJ

Így a református templomba látogatók Baricz Lóránt, Gárdonyi Zsófia és Kovács János tolmácsolásában irodalmi összeállítást, valamint a hittanosok és az általános iskolai kórus énekét hallgathatták meg.

Az eseményen emléktáblát is avattak, melyet a Dunántúli Református Egyházkerület és a Mezőföldi Református Egyházmegye ajándékaként kaptak meg a dunántúli református intézmények. A táblát Lédig Gyula készítette, aki a megemlékezés során a gyülekezet gondnokával, Boda Sándornéval közösen leplezte le az emlékművet.

Cseresznyefa is emlékeztet az 500. évfordulóra Fotó: Szanyi-Nagy Judit

Az évforduló alkalmából állandó kiállítás is nyílt a templomban. A tárlat a gyülekezet helyi anyagát tartalmazza, így az egyházközség 1794-es anyakönyvét és első, 1802-es jegyzőkönyvét is, mindezt egy úrvacsorai kehely mellett. Ezen kívül egy sikeres emlékfa-pályázatnak köszönhetően a reformáció 500. évfordulójára egy elültetett cseresznyefa is emlékezteti majd a helyieket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában