változás

2018.01.26. 11:00

Máshol tartják a szombati abai bált

A tizenegyedik abai jótékonysági bált ezúttal a sárkeresztúri kultúrházban rendezik meg január 27-én, szombaton.

Szanyi-Nagy Judit

Minden évben más abai szervezetnek, intézménynek gyűjtenek az abai jótékonysági bál lelkes szervezői – tavaly a mentőállomásnak segítettek, ezúttal a katolikus templom felújítását támogatnák.

Azonban – és erre Németh László jelenlegi és Nagy Péter korábbi szervező hívta fel a figyelmünket – a bál szombaton nem az abai étteremben, hanem a sárkeresztúri közösségi házban lesz. Elmondásuk alapján azért kellett új helyszínt választaniuk, mert az önkormányzati tulajdonú épület új vezetősége a megszokottnál lényegesen drágább menüt kalkulált, amely kiesést jelentene a jótékony bevételből. Ebben a polgármester segítségét kérték, aki – ahogyan fogalmaztak – azt mondta, nem támogatja, hogy a településen szervezzék meg a szokásos évi jótékonysági bált.

Kossa Lajos polgármester megkeresésünkre a következőket nyilatkozta: – A bál helyszínének megváltoztatása prózai okokra vezethető vissza. A szervezők az önkormányzat által üzemeltetett étterem vezetőjének az általuk megrendelt vacsorára – jogszabályok szerint – kalkulált árajánlatát és más feltételeket sem fogadtak el. Az egyik szervezővel telefonon azt is közöltem, hogy az általuk szervezett bállal kapcsolatban jogi, adó- és pénzügyi, valamint erkölcsi aggályaim vannak. Mivel a szervezők a bál helyszínének a megváltoztatását indokolva valótlanságokat fogalmaztak meg a személyemmel és polgármesteri tevékenységemmel kapcsolatban a nyilvánosság előtt, ezért a februári rendes képviselő-testületi ülésen fogunk „tiszta vizet önteni a pohárba”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában