"Ez az anyag jó!"

2018.06.28. 08:30

Megnyílt a Fehérvár Szalon a múzeumban

Két év után rendezték meg ismét a fotó-, képző-, és iparművészeti alkotásokból rendezett tárlatot.

Bokros Judit

A jelen lévő díjazottak, balról: Mosberger Róbert, Szegedi Csaba, Pinke Miklós és Varga Gábor Farkas

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Szent István Király Múzeum fehérvári, vagy Fehérvárhoz kötődő alkotóknak írta ki pályázatát, ezúttal a barokk jegyében.

A szerda délutáni megnyitón, az Országzászló téri épületben a múzeum igazgató-helyettese, Győr Attila köszöntötte a megjelenteket. Cser-Palkovics András polgármester izgalmas gondolatkísérletnek nevezte a kiállítás létrejöttét.

A Magyar Képzőművészeti Egyetem rektora, Radák Eszter festőművész – egyben a háromtagú zsűri elnöke – megnyitójában úgy fogalmazott: a tárlat hivatkozási alap lesz számára arra, hogy érdemes-e városi kiállítást rendezni. A vállalkozás ugyanis egyszerre rizikós, mégis izgalmas, s Fehérváron megérte vállalni a kockázatot. „Ez az anyag jó!” – tette még hozzá.

A jelen lévő díjazottak, balról: Mosberger Róbert, Szegedi Csaba, Pinke Miklós és Varga Gábor Farkas
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Szalon egyben verseny is, a kiválasztott művészeknek Cser-Palkovics András adta át a díjakat. Ők: Mosberger Róbert fotográfus, képzőművész, Pinke Miklós képzőművész, Szegedi Csaba festőművész, Szentes Ottokár festőművész (ő nem volt jelen) és Varga Gábor Farkas tervezőgrafikus, képzőművész.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában