A gyilkosság pontos ideje

2018.10.26. 15:00

Országos amatőr színházi találkozó lesz Székesfehérváron

Nincs rettegni ok. Senki órája nem ütött. Ez csak játék. A Paál István Fesztivál tavalyi győztes társulata idén az Egy előre bejelentett gyilkosság krónikája című előadást mutatja be a székesfehérvári közönségnek.

Majer Tamás

A Prospero Színkör A vihar című előadásának premierje idén márciusban volt

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

A budapesti PHWI-csoport gyilkosos előadása Gabriel García Marquez, a zseniális kolumbiai író azonos című regényének színpadra adaptált változata. Ez az előadás szombaton 19.25-kor kezdődik a Csónakázó-tó partján lévő művelődési ház színháztermében.

A hétvége folyamán ugyanitt további 16 előadást nézhetünk végig. A versenyprogramba két fehérvári társulat nevezett. A Prospero Színkör szombaton 9 órakor játssza William Skakespeare-től A vihar, a Szabad Színház pedig 14 órától a kortárs finn színházcsináló, Mika Myllyaho Káosz című darabját.

Mindkét társulat duplázik másnap. A vasárnapi díjátadó után versenyen kívüli megjelöléssel 18 órakor kezdődik a Szabad Színház Kaliforniai álom, majd 19.45-kor a Prospero Színkör Idegenek című előadása.

A legyekura.org című előadás sem versenyez, de látható, azaz hallható lesz a fesztiválon, mégpedig vasárnap 9 órától. Matuz János székesfehérvári fiatalokból verbuvált társulattal kanyarított hangjátékot William Golding regényéből. Aki korábban elmulasztotta megnézni, most pótolhatja.

A Prospero Színkör A vihar című előadásának premierje idén márciusban volt
Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Bartyik Gábor szervezőtől tudjuk, idén is díjazzák a három legjobb előadást, a legjobb rendezőt, színészt, kezdő színészt. A zsűri egy különdíjat is kioszt majd. A grémium tagjai Tar Judit, Adorján Viktor, Matuz János és Kozáry Ferenc lesznek.

A fesztiválra Békéscsabától kezdve Debrecenen át Nagykanizsáig az ország számos pontjáról érkeznek színjátékos társulatok, akik ezáltal izgalmas keresztmetszetét mutatják meg a mai magyar amatőr színháznak.

Az egész rendezvény ingyenesen látogatható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában