Egy évszázada történt

2019.01.16. 07:15

Bemutatták Domonkos László könyveit az öreghegyi művelődési házban

Palocsai Jenő

Bobory Zoltán (b) mindkét kötetbe beleolvasott a szerzővel

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az egyik kötet címe: Lélek és szögesdrót – Szolzsenyicin magyar ecsettel, mely a 100 éve született nagy orosz írót mutatja be különleges magyar szemszögből, „magyar ecsettel”. A könyv áttekintést ad az olvasónak a művekről, beavat egy forgatagos, nagy élet részleteibe és bemutatja Szolzsenyicin különleges személyiségét is.

Bobory Zoltán (b) mindkét kötetbe beleolvasott a szerzővel
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A másik alkotás címe A Héjjas-nyárfa árnyékában. Az 1918–1922 közötti időszakban az antant megfigyelők miatt álcázott katonai és félkatonai egységek történetei feltáratlanok maradtak, és a később érkező kommunisták módszeres elfelejtető gyakorlata miatt mostanáig sem sikerült megismertetni a tágabb publikummal ezt a világot. A könyv Héjjas Ivánról és csapatáról, a „rongyosokról” szól, akikről kevesen tudnak, és szinte senki sem az igazat. A könyvek szerzőjével Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke beszélgetett az Öreghegyi Közösségi Házban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában