több órás válogató végén derült ki

2019.02.16. 20:09

Eldőlt, kik a X. Fehérvári Versünnep döntősei

Huszonkilenc fiatal lépett szombaton a zsűri és a közönség elé, s végül tizenketten jutottak be a döntőbe.

Bokros Judit

A tizenkét Versünnep-döntős a válogató után

Fotó: Simon Erika/ÖKK

Szombaton, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban rendezték meg a X. Fehérvári Versünnep válogatóját, amelyen huszonkilenc középiskolás diák versengett. Közülük választotta ki az öttagú zsűri – elnöke Kubik Anna színművész volt – az április 6-ai döntőbe kerülő tizenkét szavalót.

A fiatalok változatos versekkel készültek: többen szavaltak például Ady Endrétől (talán az Ady 100-évforduló kapcsán is), Babits Mihálytól, volt, aki a megyei költők közül Bella Istvánt választotta, más a kortárs Szabó T. Anna versét adta elő, s még Edgar Allan Poe-líra is volt.

A tizenkét Versünnep-döntős a válogató után
Fotó: Simon Erika/ÖKK

A művelődési ház közönségét Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte, aki a szép jubileum kapcsán emlékeztetett arra: amit annak idején két fiatalember (Varga Sándor és Nagy Zoltán Péter) megálmodott, az mára komoly, értékteremtő programmá vált. A verseny egyre színvonalasabb, válogatóból és döntőből áll, illetve kapcsolódik hozzá az ötletgazdáról elnevezett Varga Sándor Verstábor is. Fontos, hogy Kubik Anna a kezdetektől jelen van, akárcsak a már elhunyt Varga Sándor családja.

A több órás válogató végén kiderült, ki az a tizenkét fiatal, aki az április 6-ai döntőn újra bizonyíthat. Ők: Baksa Ervin István (Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola), Balázs Fanni (Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola), Brunner Mátyás (Ciszterci Szent István Gimnázium), Csengey Márton (Teleki Blanka Gimnázium ás Általános Iskola), Cser-Palkovics Gergely (Ciszterci Szent István Gimnázium), Farkas Eszter (Ciszterci Szent István Gimnázium), Kerényi Réka Szilvia (Ciszterci Szent István Gimnázium), Kiss Viktória (Lánczos Kornél Gimnázium), Kneifel Nóra (Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola), Krencz Virág Zsófia (Ciszterci Szent István Gimnázium), Rásky Gergő (Székesfehérvári SZC I. István Szakgimnáziuma), Szipola Antal (Ciszterci Szent István Gimnázium).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában