Mert olvasni jó!

2019.02.04. 07:18

Húsz kötettel hívták játszani a gyerekeket az elmúlt fél évben Nagyvenyimen

A művelődési ház és könyvtár második alkalommal hirdetett versenyt az alsós diákok számára Mert olvasni jó! címmel.

V. Varga József

A verseny díjazottjai Vargáné Kaiser Katalin (b) és Mogyorós Mária társaságában

Fotó: Könyvtár

A gyerekeket húsz különböző, a korosztályuknak megfelelő témájú és terjedelmű kötettel hívták játszani az elmúlt fél évben – mondta Mogyorós Mária, a művelődési ház vezetője. Azt, hogy ki mennyit olvasott el, „furfangos” tesztekkel Debreczenyi Kálmánné könyvtáros ellenőrizte. A legkedvesebb történethez illusztrációt és könyvajánlót is vártak. A legtöbb könyv elolvasásáért járó első díjat Nagy Erik vette át 18 kötettel, megelőzve Szántó Veronikát (15) és Szilas Hannát (13). A legszebb rajz kategóriát Palágyi Janka nyerte, Vass Attila olvasásban és rajzban remekelt. Retek Zalán, Kardos Anna és Vass Adrienn is hozzájárult a verseny sikeréhez, melynek során a lányok-fiúk összesen 60 könyvet olvastak el.

A verseny díjazottjai Vargáné Kaiser Katalin (b) és Mogyorós Mária társaságában
Fotó: Könyvtár

A gyerekek az olvasás élményén fe­lül, elismerésként és ösztönzésként, könyvutalványokkal és csokival lettek gazdagabbak, amit Vargáné Kaiser Katalin polgármestertől vettek át. A Kossuth általános iskola alsósai nemcsak társaik sikerének köszöntésére érkeztek a díszterembe, hanem a Neszmese című, elektroakusztikus zeneszínházi produkció megtekintésére is. A szövegét Hutvágner Éva írta, szereplőit Farkas Erik színművész elevenítette meg, a történethez a zenét, azaz a „neszeket” Szigetvári Andrea és Baráth Bálint szolgáltatta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában