Olajfesték és családi történetek

2019.04.17. 07:20

Ezúttal vendégművészek kiállítását nyitotta meg a MIKSZ

Olajfestményekkel a falakon, rímekkel a levegőben indult a legújabb kiállítás. A Móri Írók és Képzőművészek Szövetsége rendszeresen jelentkezik újabb és újabb alkotók műveivel a Móri Református Szolgáló Szeretet Házában.

Palocsai Jenő

Borka Zsuzsanna (ül) írásait több egyesületi tag is előadta

Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

Bár neve azt sugallja, hogy az északi város alkotóit tömöríti a civil szervezet, valójában számos tagja a szélrózsa minden irányából érkezik. Sztancsik Zsuzsa festőként sok technikát kipróbált, míg végül az olaj mellett tette le a voksot. Eredeti szakmája cukrász és nőiruha-készítő, és már ezeken a területeken is hamar megmutatkozott kreativitása. Nyugdíjba vonulása óta fest, 2012 óta láthatók alkotásai, természetet, állatokat és ritkán embert ábrázoló festményei. A tájképeket uralja a kék ezer árnyalata, gyakran jelenik meg az alkotásokban az ég és a víz. Képei között nincs valódi kedvence, mert elmondása szerint túl hosszú ideig készülnek, és addigra mind a szívéhez nő.

Borka Zsuzsanna (ül) írásait több egyesületi tag is előadta
Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

Abony Ria, a MIKSZ vezetője mindig úgy ismerteti a művészeket a hallgatósággal, hogy az már önmagában irodalom, így jó átvezetés volt festészetről irodalomra.

Borka Zsuzsanna író és költő eredetileg csak arra vállalkozott, hogy sok mindenen keresztülment családjának régi történeteit papírra vesse. Egyik anekdota került papírra a másik után, végül könyv lett belőle. A művész emellett verseket, meséket és novellákat is ír. Utóbbiakból szemezgettek is a baráti hangulatú délután folyamán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában