Tartalmas programok

2019.04.10. 08:35

Posztolj verset az utcára! A költészet napjára készülnek megyénk városai

A ferencvárosi Gát utca 3.-ban 113 éve, április 11-én látta meg a napvilágot az a József Attila, akinek köszönhetően most jó szívvel ajánlhatjuk figyelmükbe az alábbi programokat.

feol.hu

Az Igéző nevű fehérvári közösségi tér előtt tavaly is volt lehetőség arra, hogy a járókelők kifüggesszék, felírják legkedvesebb versüket a költészet napja alkalmából. Aki szeretne, az idén ismételhet. A lírát lehet még éltetni szavalóversenyek, irodalmi estek révén, de otthon, csöndesen magunkban olvasva is

Fotó: FMH Archív

Április 10.

Szabó T. Anna jön a könyvtárba

SZÉKESFEHÉRVÁR Állj köztem s a világ között – e címmel rendeznek beszélgetést április 10-én, szerdán 17 órától Szabó T. Anna költővel a Vörösmarty Mihály Könyvtár olvasótermében. A témát Szabó Magda és versei adják, a beszélgetőtárs Bakonyi István irodalomtörténész.

„Mohaing-Költőzködés”

2019. április 10-én (szerdán ) 20.00 órakor kezdődik A Magyar Költészet Napja alkalmából a “Mohaing-Költőzködés” című koncert. Az eseményen Mohai Tamás (gitár, ének), Török Péter (gitár) és Jud Harmony (ének) zenél. Helyszín: Székesfehérvár, Fürdő sor 3.

Április 11.

BICSKE

Ülj le közénk és regélj!

VERS-, PRÓZA- és MESEMONDÓK TALÁLKOZÓJA a Költészet Napja alkalmából.

Találkozó programja korcsoportonként:

13:00 Óvodások bemutatkozása,

14:00 Alsó tagozatosok bemutatkozása,

16:30 Felső tagozatosok és a középiskolások bemutatkozása.

Zsűri tagjai: Schmidt Magda, drámapedagógus, a zsűri elnöke, Sulyokné Guba Judit, a Humánerőforrások Bizottság elnöke, Nagyné Szita Erzsébet, a Bicskei Egységes Művelődési Központ és Könyvtár mb. igazgatója

DUNAÚJVÁROS

A magyar költészet napján, április 11-én emlékeznek meg a dunaújvárosi József Attila Könyvtárban a hazai líra nagyjairól és az intézmény névadójáról, a 114 évvel ezelőtt született József Attiláról. Csütörtökön a dunaújvárosi Rinyu Nóra és Gulácsi Zoltán lesz a felnőttkönyvtár vendége. A zenész páros öt órakor kezdi majd előadását.

KÁPOLNÁSNYÉK

P. Maklári Éva, Vajda János-díjas költő, Bobory Zoltán, Jósika Miklós-díjas költő, író, Cserta Gábor, Pro Cultura Albae Regiae-díjas zenész HÁROMSZÍNŰ KOKÁRDA című szerzői estje a Halász-kastélyban 18 órától.

RÁCKERESZTÚR

A könyvtárban a költészet napjára készülnek, a rendezvényen magyar szerzőktől hallgathatók majd meg versek, felnőttek és gyerekek egyaránt szerepelnek. A rendezvény április 11-én, csütörtökön 17.30-kor kezdődik a Hősök téri iskolaépület aulájában.

SZÉKESFEHÉRVÁR

Posztolj, verset az utcára!

A Posztolj verset az utcára-mozgalom idén is bekebelezi a várost. Székesfehérváron az Igéző a kezdetektől fogva aktív szereplője az eseménynek, melynek eredményeként országos viszonylatban is Fejér megye székhelye lett az egyik legaktívabb helyszín (a posztoljverset.hu statisztikája szerint Fehérváron 2018-ban 72 vers került ki az utcára). 2019. április 11-én tehát adott a feladat: meg kell dönteni a tavalyi számot!

Egy nap élet – Versek április 11-re

2019. április 11-én Egy nap élet címmel Somos Ákos kápráztatja el versekkel az irodalom rajongóit a VMK Budai úti tagkönyvtárában 18 órától.

“Költőnk és kora”

2019. április 11-én 28. alkalommal kerül megrendezésre a “Költőnk és kora” című vetélkedő A Szabadművelődés Házában. A program 10 órakor kezdődik a megnyitóval, majd két fordulóban délelőtt és délután mérik össze tudásukat a középiskolások, József Attila munkásságával kapcsolatban.

Április 12.

GÁRDONY

Énekelt versek – Mits Péter és Györök Márk műsora

A magyar költészet napja Gárdonyban, a Nemzedékek Házában 2019. április 12-én 18.00 órai kezdettel.

MÓR

A Radó Antal Könyvtár szeretettel vár mindenkit a Költészet napja alkalmából szervezett programjára, a Hangraforgó Együttes verskoncertjére. Időpont: 2019. április 12. (péntek) 18 óra, helyszín: Lamberg kastély, könyvtár, olvasóterem

SZÉKESFEHÉRVÁR

Találkozó Bobory Zoltánnal

2019. április 12-én 18 órától Bobory Zoltán lesz a VMK Széna téri Tagkönyvtárának (Széna tér 16.) vendége.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában