kultúra és irodalom

2019.09.24. 07:45

Csütörtöktől jön a FIN

Negyedszer szervezik meg a Fehérvári Irodalmi Napokat, vagyis a FIN-t, amely mára közösségi fesztivállá vált.

Bokros Judit

Utóbbi azt jelenti, hogy a rendezvény megvalósulását irodalomkedvelő magánszemélyek, a kultúrát támogató fehérvári vállalkozások, s az együttműködésben résztvevő szervezetek, helyszínek támogatják.

(Az adjukossze.hu oldalon megtalálható a FIN kampánya is, ha valaki szeretne adakozni.)

Az esemény szeptember 26-án, csütörtökön 17 órakor kezdődik a Fejér Megyei Levéltárban, s a megnyitón Lévai Balázs is jelen lesz. A koncert és a sörkóstolás után, 18 órától mutatják be Tóth Krisztina író, költő Fehér farkas című új kötetét. A moderátor Gaborják Ádám.

A 20 órakor kezdődő Rühös Foxi (Baksa-Soós Attila, Szűcs Krisztián, Horváth Kristóf, Vazul Császár) koncert helyszíne már A Szabadművelődés Háza lesz.

Pénteken a Study könyvesboltban folytatódik a program, 17 órától mutatják be Spiró György író Egyéni javaslat című új kötetét. A moderátor Czinki Ferenc. A Parabában 20 órakor slam poetry est kezdődik Bárány Bencével és Mészáros Péterrel.

A szombat gasztronómiai élményt ígér: a Petz sörözőben Józsa Márta szakácskodik, a vendégek Csutak Gabi és Szálinger Balázs lesznek, a moderátor Babiczky Tibor. A 30Y-ból Beck Zoli tart szerzői estet Gyereknek bátor címmel, 20 órától. Vasárnap 19 órától Humánia címmel a Homo Ludens Project színházi előadása látható, hallható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában