Gratulálunk!

2020.01.23. 07:05

Táncosé lett Fehérvár kulturális díja

Tombor Tímea táncművész kapta a 2020-as esztendő Pro Cultura Albae Regiae díját a szerda esti gálaműsoron.

Majer Tamás

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A rangos elismerést évente egyetlen személy vagy közösség nyerheti el Székesfehérvár önkormányzatától.

– Tombor Tímea 1973-ban született Székesfehérváron. Hatévesen kezdett táncolni az Alba Regia Néptáncegyüttesben, amelynek 2005-ig tagja maradt. Ezalatt kitanult nőiruha-készítő szakmunkás­nak, így az együttes népviselet-készítője és jelmeztárosa lett, közben folyamatosan táncolt is. 1996-tól tagja lett a Vörösmarty Színház tánckarának. Színházi évei alatt szeretett bele a modern táncba: 2006 és 2010 között elvégezte a Magyar Táncművészeti Főiskola moderntánc táncpedagógus szakát. 2009-től oktat a Gor­sium Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumban, ahol 2016 óta vezeti a tánctagozatot, meghatározó szerepet tölt be az intézmény életében. 2018-ban megalapította a Step and Style Táncstúdiót, amely jelenleg 120 tanítvánnyal működik, 4 évestől 50 éves korig. 2016-ban kezdte el kitanulni a sminkes szakmát: filmes sminkes, maszkos, sminkmesteri és arcfestői tudást szerzett, hogy tanári és edzői tevékenysége mellett így is támogassa tanítványait – hangzott el méltatásában.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Tombor Tímea a díjat Cser-Palkovics András polgármestertől vehette át a város magyar kultúra napi műsora előtt, a színházban.

A gálaesten köszöntötték a Minősített Könyvtár címet elnyert Vörösmarty Mihály Könyvtárat, illetve az Alba Regia Szimfonikus Zenekart is, amelyet az emberi erőforrások minisztere kiemelt minősítésű előadóművészeti szervezetté nyilvánított.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában