Ezen a kedden a márciusra készültek föl

2020.02.05. 07:30

Kulturális programok voltak terítéken a Vörösmarty Társaságnál

Újabb, hónapindító egyeztetést tartottak kedden délelőtt a Vörösmarty Társaságnál.

Bokros Judit

A bal szélen Hahn-Kakas István A Szabadművelődés Házától, mellette a társaság egyik alelnöke, P. Maklári Éva és az elnök, Bobory Zoltán Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

A városban programot szervező intézmények képviselői közül többen is ott voltak a társaság Kossuth utcai termében, hogy ismertessék februári rendezvényeiket, valamint átbeszéljék, hogyan tudják úgy megszervezni a márciusi programokat, hogy ne legyenek nagy ütközések az időpontok tekintetében.

A társaság ugyanis körülbelül egy hónapja kezdeményezte havi találkozók, egyeztetések rendezését azért, hogy jobban össze tudják hangolni az eseményeiket. A minden hó első keddjére eső megbeszélések aktuális alkalmán A Szabadművelődés Háza, a Vörösmarty Mihály Könyvtár, a Köfém Oktatási és Közművelődési Központ vezetői, képviselői mellett a Honvédség és Társadalom Baráti Kör „Fecsegő” beszélgetős sorozatának vezetője volt jelen. Az eseményt az önkormányzat részéről Róth Péter alpolgármester is megtisztelte, s kifejezte: jónak tartja a kezdeményezést, hiszen nem a rendezvények számát kell csökkenteni, hanem valóban jobb összehangolás szükséges.

A társaság elnöke, Bobory Zoltán elmondta: máris van egy jelentős eredmény két öreghegyi rendezvény időpontjának egyeztetése kapcsán. Márciustól e megállapodás szerint szerveznek.

A bal szélen Hahn-Kakas István A Szabadművelődés Házától, mellette a társaság egyik alelnöke, P. Maklári Éva és az elnök, Bobory Zoltán
Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Lapunknak a vezető azt is hozzátette: tapasztalataik szerint a fehérvári intézmények összességében örömmel vették a kezdeményezést, szívesen csatlakoznak. Igaz, hogy a véletlen egybeesések így sem küszöbölhetők ki teljesen, mégis sokat lehet tenni a helyzet javításáért. Az egyeztetések házigazdája ezután mindig más intézmény, szervezet lesz.

A társaság februári programjai közül az egyik kiemelt a Magyar széppróza napjának megünneplése, amelyet több esemény is fémjelez. Vidéken Fehérvárcsurgón és Csákváron lesz rendezvény, Fehérváron az egyik kiemelt a február 18-ai irodalmi est a Városháza dísztermében, ahol a társaság tagjai olvasnak föl a Kötéltánc című antológiából.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában