Hegedűs 2 László kiállítása

2020.10.17. 07:30

Negyven portré, mely gondolatokat ébreszt a Szent István Művelődési és Hitoktatási Házban

Hegedűs 2 László Munkácsy Mihály-díjas magyar képzőművész, fotóművész, filmrendező idén májusban ünnepelte 70. születésnapját. Akkor azonban a karantén miatt nem volt lehetősége élő kiállításra.

Borsányi Bea

Hegedűs 2 László tárlata péntek este nyílt meg

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Kicsit talán ennek is szól a Szent István Művelődési és Hitoktatási Házban nyílt Isten gyermekei című tárlat, amely november 21-ig megtekinthető.

Hegedűs 2 László tárlata péntek este nyílt meg
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A térbe lépve egészen különleges, már-már misztikus érzés fogja el az embert. Középen Krisztus csonka, mégis méltóságteljes alakja magasodik fölénk. Körülötte a falakon pontosan negyven gyermek tekint le ránk, frontális portréjuk azonban homályos, hol sötétebb, hol világosabb háttérrel. Elsőre talán megdöbbentő és felfoghatatlan, miről is szól mindez, ám ha hagyja az ember sodródni a gondolatait, és teret enged a látvány generálta érzéseinek, mindenkiből előjön valami. Nekem az igali temető kerítése mellett sorakozó apró gyermeksírok jutottak eszembe – gyerekkoromban azok előtt merengve éreztem ugyanazt, mint most, a homályos gyermekportrék előtt. Egyszervolt lények, akik Isten gyermekei lettek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában