Titkos kalendárium

2020.11.03. 14:23

Játékos tárlat nyílt a Gárdonyiban Fekete Istvánról

Keddtől, az országban elsőként a székesfehérvári Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban látható a Titkos kalendárium című Fekete István-vándorkiállítás.

Bokros Judit

20201103 Székesfehérvár, Gárdonyi Művház, Titkos Kalendárium: Fekete István évforduló. Fotós: Fehér GÁbor FG Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A 120 éve született és 50 éve elhunyt Fekete István a mai napig is az egyik legnépszerűbb írónknak számít. Az évfordulók tiszteletére állította össze a Móra Kiadó a Titkos kalendárium című vándorkiállítást, amelyet Székesfehérváron láthat először – ráadásul ingyen – a közönség. És nem csupán a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is szól! – hangsúlyozta a megnyitón Emőd Teréz kurátor, aki Szilvási-Grund Helga, a művelődési ház igazgatója után szólt. Megtudhattuk, hogy a tárlat tablókból, QR-kódos ismertetőkből áll össze, s kapcsolódik hozzá társasjáték is, az író életével pedig szintén rendhagyó módon lehet megismerkedni november 27-ig.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában