Öröm és várakozás

2021.12.01. 07:05

Adventi fényfestéssel várják a látogatókat Fülén

A hagyományteremtő szándék, a tavalyi nyitány sikeresnek mutatkozott – még a megyén túlról is érkeztek vendégek, akik ellátogattak a faluba, s megcsodálták az adventi fényfestést. Sokat nem gondolkoztak rajta – a templomi attrakciót idén is folytatják.

V. Varga József

Szombaton Bächer Anna mandaláit csodálhattuk a fényfestésen

Forrás: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A feldíszített karácsonyfa és az adventi koszorú most is a Keresztelő Szent János születése katolikus templom kertjében áll, a tavalyi ötletgazda, Miskei Rita közművelődési asszisztens és könyvtáros örömmel vállalta, hogy újfent az élére áll az ünnepi kezdeményezésnek. 

– Ebben az évben minden szombaton 17 és 19 óra között látható az adventi fényfestés a katolikus templom falán. Újra nyitott udvarral és nyitott templomkapuval várjuk a helyieket és a környékbelieket, de minden Fülére látogatót is! A fényfestésen túl vendéglátással és apró meglepetésekkel is készülünk – mondta el lapunknak Miskei Rita. 

Az első hétvégén a vendéglátó a Fülemüle Óvoda volt, akik teával, pogácsával és kis kézművescsomaggal fogadták a betérőket. Kis esti sétával, ünneplőbe öltöztetett lélekkel hangolódjunk karácsonyra, vigyünk örömet a csendes várakozás idején a gyerekek és a felnőttek szívébe – fogalmazta meg egyebek között Barta Tibor plébános. Az adventi koszorú első gyertyáját ugyancsak Tibor atya gyújtotta meg.

A szabadtéri betlehem a katolikus templomkertben állForrás: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Az üveglapokra festett színes képeket költségtakarékos módon, klasszikus írásvetítőkkel vetítik a templom falaira. Az első alkotások Bächer Anna mandalái voltak. Anna és családja húsz éve vásárolt házat Fülén, tíz éve pedig teljesen a faluba költöztek. A művészi vonal jellemző a famíliában, a többiek között édesapja, Bächer Mihály zongoraművész, testvére, Bächer Iván író. 

– Jómagam 1985-ben diplomáztam a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola hegedű tanszakán, 23 éven keresztül tanítottam hegedűtanárként, a festéssel csaknem húsz éve foglalkozom – árulta el Anna. 

A következő hétvégék festményeit Árnhoffer Klaudia, Bakó Franciska, Bächer Anna, Keöves Zsuzsanna, Kovács Viktória, Miskei Rita, Németh­né Rózsa Judit, Pápay Eszter, Pusztai Beatrix, Pusztai Dorka és Pusztai Flóra készíti.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában