Frissen Fejérből

2022.03.19. 08:00

Harmónia és öröm: baracskai találkozások

A pandémia miatti bezártság és az elmaradt találkozások után merészet gondoltak, s megrendezték az Első Baracskai Művészeti Napokat a faluházban.

Zsohár Melinda

Hosszú lenne a szereplők, kiállítók listája, az óvodások, a nyugdíjasklubok, az énekkarok, dalkörök felsorolása

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Hosszan készülődtek, gondosan szerveztek, s erős érzelmi töltéssel élték meg a résztvevők, a nézők az eseményt. A szervező az önkormányzat volt, Szőlősy Attila polgármester és Kolumbán Ottília alpolgármester is aktívan tevékenykedtek segítőikkel együtt. A baracskaiak csakugyan nagy fába vágták fejszéjüket, oly sok és oly változatos formában mutatkoztak be, volt, aki első ízben jelent meg a nyilvánosság előtt. – Előbb a pandémia, s most, a háború árnyékában a művészetek üzenete még hangsúlyosabb – mondta Szőlősy Attila a kiállítók köszöntésének alkalmával még a megnyitó előtt. – A művészet híd ember-ember, kultúra-kultúra és társadalmi rétegek között, a művész lélekből ihletett, s számos műfajban és formában jelennek meg gondolatai, érzései. És a művészet híd az ember és a Jóisten között – fűzte hozzá. 

A teológus végzettségű polgármester soha nem mulasztja el hitvallását hangsúlyozni, hitelesen és őszintén. A faluház minden helyiségében alkotások kaptak helyett. A legtöbb a kép, a festmény volt, a képzőművészet errefelé erős műfaj. Kárpáti József, Sütő Petre Rozália művész-tanárok, a Kovács Erzsébet–Zoltán Győző ötvösművész házaspár professzionális művei az amatőr és kezdő alkotók munkái mellett szerepeltek, tanúsítván a helyi elköteleződést, a lokálpatrióta szemléletet. Kolumbán Ottília Baracska háziorvosa, alpolgármestere, hosszú ideje a közösség motorja, civil szervezetek alakítója magára vállalta a műsorvezetést, nem titkolván büszkeségét és örömét. A program szombaton is folytatódik az Első Baracskai Művészeti Napokon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában