Tojásfára festett díszek

2022.04.03. 07:05

Alsós diákoknak tartottak kézműves-foglalkozást Fehérváron

Vékony, tojás és kismadár alakú falapokat festettek a kis­iskolások péntek délelőtt a Felsővárosi Alkotóházban. A rendezvényt a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák IX. Országos Hetének keretében, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szervezésében tartották.

Borsányi Bea

Nem volt egyszerű a sok szép szín közül választani a hátsó oldal egyszínűre festéséhez sem

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az Európai Művészet és Kézművesség Napjaihoz csatlakozva a Népi Kézműves Alkotóházak Országos Egyesülete, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége és a Hagyományok Háza 2022-ben is meghirdette az országos alkotóhetet. A Felsővárosi Alkotóház ezúttal második alkalommal kapcsolódott be az országos programba. Ahogy azt Orosz Júlia rendezvényszervező elmondta, a húsvétra készülődés jegyében megszervezett kézműves dél­előttbe bárki bekapcsolódhatott, de az alkotóház külön is meghívta a Felsővárosi Általános Iskola alsós diákjait.

 

A Kezeink dicsérete elnevezésű program a Fehérvári Kézművesek Egyesülete vezetésével valósult meg. Péntek délelőtt egymást követően három alsós osztály érkezett az iskolával szemben álló alkotóházba, ahol az egyesület két tapasztalt tagja készítette elő a gyerekeknek az eszközöket és az alapanyagokat, illetve segített is nekik, hiszen akrilfestékkel dolgoztak, amit a gyerekek nem ismertek. Ez persze nem számított, így is nagy lelkesedéssel vetették munkába magukat, hogy a bő egyórás foglalkozás végére elkészüljenek a tojásfára akasztható, piros, zöld, sárga és egyéb színben pompázó fadíszek. És hogy megfeleljenek a célnak is, a hajszárítóval történő szárítás után akasztó került az előre kifúrt lyukakba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában