Frissen Fejérből

2022.08.05. 20:00

Alba Regia Feszt: a Fusio Group kezdte a háromnapos koncertsorozatot (videó)

Péntektől vasárnapig minden este szól a jazz és annak különböző változata a Bartók Béla téren. A koncertek ingyenesek, a fellépők színvonalasak, a hangulat jó, úgyhogy minden adott a kikapcsolódáshoz.

Bokros Judit

Forrás: Fehér Gábor / FMH

Alig ért véget a FEZEN, máris itt az újabb nagyobb székesfehérvári zenei megmozdulás: ezúttal a 9. Alba Regia Feszt kínál csemegéket a belvárosban járóknak. S persze azoknak, akik célzottan érkeznek egy-egy formáció koncertjére, hiszen kiváló zenészek lépnek fel mindhárom este. Az első zenekar, a magyar jazzéletben meghatározó, idén pont 30 éves Fusio Group koncertje előtt az egyik főszervező, Mits Gergely köszöntötte a közönséget. A 2014-től újraindult fesztiválról elmondta: szervezőtársával, Vörös Tamással mindig arra törekszenek, hogy stiláris szempontból sokféle zenekar jelenjen meg az eseményen. Ezután át is adta a terepet a Fusiónak, amelynek dobosa, a fehérvári kötődésű Szendőfi Péter bemutatta a zenekar tagjait (Elek István – szaxofon, Kormos János – gitár, Tálas Áron – billentyűs hangszerek, Szuna Péter – basszusgitár), és elmondta: az idén megjelent XXX című albumukról játszanak.

A hat órai kezdéskor még igencsak érzékelhető hőség ellenére sokakat vonzottak a jazz dallamok, egyre többen ácsorogtak vagy ültek a Bartók téren egy-egy pohár borral, sörrel a kezükben, élvezve a dallamokat. A péntek este szereplői még az instrumentális jazzben utazó Szabó – Gyányi Quintet Fekete-Kovács Kornéllal kiegészülve. Velük lép fel a szintén fehérvári, több formációban – köztük a Mörk zenekarban – játszó dobos, Szabó Dániel Ferenc is. Majd zárásként a Ferenczy András - Romhányi Projekt feat. Jammal következik az egyre népesebb közönség előtt.

A 9. Alba Regia Fesztet a 2022-ben 30 éves jubileumát ünneplő Fusio Group koncertje kezdte
Forrás: Fehér Gábor / FMH

A koncertek szombaton délután hat órától folytatódnak jazz-szel, világzenével – fellép az ifj. Egri János Quartet, a Stinky Bugs feat. Koszi Janka és Méhes Adrián, valamint a Subtones – ám előtte, öt órától még a gyerekeknek is kínálnak programokat a helyszínen. Vasárnap hat órától a Coltrane Legacy, az Orbay Lilla Quartet és a Vörös Tamás Project koncertje várható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában