A népzene jegyében

2022.11.14. 07:00

Népdalköröket minősítettek Kisfaludon vasárnap (galériával)

A népzene jegyében telt november második vasárnapja a Kisfaludi Közösségi Házban, ahol a KÓTA Aranypáva Térségi és Országos Népzenei Minősítőre jelentkezett kórusok éneke töltötte be a közösségi teret.

Héjj Vivien

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A több évtizedes múltra visszatekintő népzenei minősítő házigazdája idén is a Kisfaludi Közösségi Ház volt, ahol ezúttal öt népdalkör képviseltette magát. Érkeztek kórusok Budapestről, Kisapostagról, Nagylókról és Nagyvenyimről is, mindnyájan országos fokozatért indultak.

A program házigazdájaként „versenyen kívül” elsőként a Kisfaludi Búzavirág Dalkör műsorát láthatta a közönség, majd sorra mutatták be dalcsokraikat a nevezett dalkörök. Elhangzott többek között palóc és kalocsai népdalcsokor, valamint felcsendültek baranyai és egerbocsi népdalok is.

A produkciókat háromtagú zsűri értékelte: Zsíros Tímea népdalénekes, a KÓTA népzenei titkára, Birinyi József népzenész, a KÓTA társelnöke és Varró János népzenész, a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI tanára. Bronz fokozatot idén nem osztottak, azonban az ezüst és arany minősítés mellett gazdára talált az Aranypáva-díj is, melynek nyertesei jelentkezhetnek a KÓTA Országos Aranypáva Népzenei Gálára.

A zsűri döntése nyomán ezüst minősítést kapott a a nagyvenyimi, Németh Irma vezette Aranydaru népdalkör és a kisapostagi, Juhász Enikő vezette Lilaakác dalkör. Arany minősítéssel térhetett haza a fővárosból érkező Csillaghegyi népdalkör. Vezetőjük: Krajcsó Bence. Aranypáva-díjat kapott, s ezzel jelentkezhet a KÓTA Országos Aranypáva Népzenei Gálára a Nagylóki Népdalkör és a Nagylóki Baka Dalkör, melyek felkészítője Nagy Imola.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában