Kiállítás

2023.02.11. 08:00

Még megnézhető az Etyeki Műhelyben az Equilibrium című kiállítás

Január közepén nyílt meg az Etyeki Műhelyben az a kiállítás, amelyen öt kortárs szobrász mutatja meg magát alkotásain keresztül a nagyközönségnek. Aki eddig nem látta, még nem maradt le, hiszen a tárlat február 24-ig tekinthető meg.

Borsányi Bea

A kép a kiállítás megnyitóján készült

Fotó: Szabó Erika

„Öt Biatorbágyon élő szobrász, – különböző plasztikai formanyelvet alkalmazva – az ember és a természet közötti egyensúlyi állapotot (equilibrium), illetve az abból való kibillenés problémáját és megoldásait mutatják fel. Mind az öt szobrász az organikus világ tapasztalatából indul ki, majd finoman geometrizáló absztrakcióval, szimbólumok mentén térképezik fel a profán mindennapok rejtett transzcendenciáját. Gergely Réka meditatív tárgyplasztikái, Gilly Tamás óriásira nagyított geomertikus amulettjei, Mata Attila expresszív drótszobrai, Lelkes Márk mívesen kidolgozott formaütköztetései és Márffy Sebestyén márványból érzékenyen módon megfaragott hungarocell szobrai izgalmas és elgondolkodtató párbeszédet kezdeményeznek a kortárs szobrászat szerepéről és feladatáról” – olvasható a tárlatról az ikon.hu-n.

A kiállítás az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában