Frissen Fejérből

2023.06.29. 18:34

Megszűnt a Hotel Magyar Király

Legalábbis a név – reflektálva a címre –, hasonlóan, ahogyan az idősebbek emlékezhetnek: korábban Velence Szállóként ismerhették a helyiek és a Székesfehérváron megszállók a hotelt. A mostani helyzet mégis más.

Szanyi-Nagy Judit

Sokakat megdöbbentett a már lecserélt szállodanév látványa

Forrás: Dr. Cser-Palkovics András közösségi oldal

A belvárosban sétálók már csütörtök dél környékén megtapasztalhatták, hogy a Fő utcai épületnél nagy munka zajlik. A magántulajdonban lévő építmény hasznosításáról, bérbe adásáról a tulajdonos szabadon dönthet – így is tett: az épület most egy komoly, nemzetközi szállodalánc üzemeltetésébe kerül, amely a városnak komoly presztízst jelent. Ezt már közösségi oldalán Cser-Palkovics András polgármester írta, hozzátéve: biztos benne, hogy ez további lehetőségeket nyit meg Székesfehérvár turisztikai életében.

Azt azonban a városvezető is szomorúan konstatálta, hogy a homlokzatról lekerült a már 1990 óta újra ismertté vált és a történelmi hagyományt őrző Magyar Király felirat. 

"Nem tudom, hogy lehet-e ezen változtatni, de meg fogjuk keresni a tulajdonost és a szállodalánc képviselőit, hogy gondolják át ezt a döntésüket. Ez egy egyedi és különleges név, ami utal a város történelmére is. Meggyőződésem, hogy a fejlődésünknek a hagyományainkra kell épülnie" – szögezte le bejegyzésében Cser-Palkovics András.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában