Nosztalgia

2023.07.01. 09:00

A Több mint egy bolt – Játékszerek Anno 25 című könyv bemutatóját tartották pénteken a Hetedhét Játékmúzeumban

A “vásottabb” korosztály talán még emlékszik az olyan régi lemezjátékokra, mint a holdrakéta, vagy kis tipegős csibe. A régi játékok most könyvbe foglalva is elérhetők.

Hajdú Marianna

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Az állandó kiállítás mellett június elején nyílt meg a Több mint egy bolt – Játékszerek Anno 25 című tárlat a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban. A játékkiállításhoz készült az azonos címet viselő kiskönyv.
A könyvbemutatón Nagy Veronika beszélgetett Majercsik Krisztinával, Németh Nórával valamint Kaleem Maja Emesével, aki a könyv legtöbb fotóját készítette.
A tárlat Majercsik Krisztina játéktervező, játékszakértő és gyűjtő családi vállalkozásának történetét és termékkínálatának széles palettáját mutatja be. A kiállításon láthatók a magyar lemezjátékgyártás 1960-1970-es évekbeli ikonikus termékei,  mint a csipegető csibe, kutyaház-persely és holdrakéta valamint olyan kevéssé ismert vagy már elfeledett játékok is, mint például a spanyol Payá cég lemezjátékai, az Anker kőépítő, optikai játékok és zenélő szerkezetek.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában