Kórusfesztivál

2024.04.27. 20:56

A találkozás és a muzsika öröme - templomban énekeltek az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál résztvevői

Minősítő hangversenyekkel, majd pedig templomi előadással zárult szombaton Székesfehérváron az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Pénteken egy közös szabadtéri énekléssel vette kezdetét  az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron, amely szombaton a Szent István Művelődési Házban folytatódott. A nap folyamán fellépett a budapesti Vörösmarty Gyermekkar, a Vörösmarty Vegyeskar, a Gödöllői Erkel Ferenc Általános Iskola Kicsinyek Kórusa, a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola Felső Tagozatos Kórusa, a Szegedi Tudományegyetem Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakgimnázium Fiúkórusa, a várpalotai Pueri Castelli Gyermekkórus, valamint a vendéglátó Kodály Zoltán iskola négy kórusa is: az iskola Gyermekkara, a Bárdos Lajos Gyermekkar, a Székesfehérvári Kodály Zoltán Gimnázium Vegyeskar, valamint a Kodály Zoltán Leánykar.

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

 A zsűrizés után, az este a Szent Imre-templomban folytatódott, ahol a kórusok már csak a muzsika öröméért léphettek fel a közönség előtt. Az esemény elhangzott: „tegnap este, a fesztivál előestéjén a megérkezést, a találkozás örömét ünnepeltük, ma délelőtt a fesztiválhangversenyen a megmérettetést, most pedig a templomban a kóruséneklés örömét ünnepeljük.” A hangverseny nyitányaként a székesfehérvári Kodály Zoltán Általános Iskola Bárdos Lajos Gyermekkara énekelt Kneifel Imre vezényletével, Vasvári Tamás zongorakíséretével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában