Legyen ön is kiállító

2024.08.28. 18:00

A lakosság segítségét kéri a kiállítást szervező kastély

A Lamberg-kastély Művelődési Központ, Könyvtár és Muzeális Kiállítóhely egy fontos, jubileumi kiállítást szervez. Idén 90 éves a Móri bornapok és az ehhez kapcsolódó tárlathoz olyan régi szőlészeti, borászati eszközöket várnak, amelyek gazdagítanák a kastély által már összegyűjtött anyagot.

Palocsai Jenő

A szénkénegező ma már csak egy rossz emlék, ám a filoxéra járvány idején ezzel permetezték a gyökereket

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

A lakosság segítségét kéri a Lamberg-Kastély Művelődési Központ. A felhívás hátterében az van, hogy ebben az évben lesz 90 éves a Móri Bornapok.

A lakosság segítségét kéri a kiállítást szervező kastély
A régi tölcsér, a tőtike ugyanolyan eljárással készült, mint a hordók vagy a dézsák, kádak
Fotó: Palocsai Jenő / FMH

– Az évforduló tiszteletére 2024. október 1-6. között a kastély pincéjében kiállítást tervezünk régi, hagyományos szőlészeti-borászati- eszközökből. Ehhez a lakosság segítségét kérjük. Amit várunk, olyan eszközök, mint a szedőkosár, a dézsa, a kármentő, a tőtike, a puttony, vagy olyan kiegészítők, mint a kas, a lopó, a szüretelő kád, a véka, vagy éppen a sajtár. A kádár szakma eszközeiből is szeretnénk minél többet bemutatni, így jól jönne a kádárszekerce, a kádárbárd, a gyalu, vagy egy menetes szorító, egy kádárvilla, vagy ezekhez hasonló szerszámok, eszközök. – áll a kastély felhívásában.

Akinek ilyen eszközök vannak a tulajdonában, és azokat a kiállításra kölcsönadná, az jelentkezzen szeptember 10-ig a [email protected] email címen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában