Az utolsó szombat

2 órája

Királyok: férfiak küzdöttek férfiak ellen a fehérvári belvárosban (galéria)

Míg Hámori Luca a párizsi Olimpián harcolt férfias ellenfele ellen, addig Székesfehérváron, ahogy az a középkori lovagi tornákon szokás volt, férfiak küzdöttek férfiak ellen a Királyok a belvárosban programsorozat utolsó szombatján. Merthogy a hétvégi királyi korzózásoknak az augusztus 3-i bemutatóval vége – hamarosan kezdődnek a Székesfehérvári Királyi Napok!

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

A Magyar Szent Család – azaz Szent István király, felesége, Boldog Gizella királyné, valamint fiuk, Szent Imre herceg tekintett le a székesfehérvári belváros járókelőire augusztus 3-án a Vörösmarty Színház előtt. Ahonnan egyébként ezúttal az erős szél miatt nem mozdultak az ikonikus óriásbábok – de így is nagy tömeg vette körül őket ezen a napsütötte augusztusi szombaton. A Királyok a Belvárosban programsorozat, amely a Székesfehérvári Királyi Napok egyik felvezető – bemelegítő – rendezvénye – ezennel véget ért.

A kép bal alsó ikonjára kattintva további fotók érhetők el

S noha az Országalmánál is sokan várták a királyi óriások megjelenését, azért a kísérőprogramoknak is örültek a családok: a Sub Rosa régizenei együttes muzsikusai és a Magyar Királyi Kardforgatók Rendje ugyanis látványos középkori bemutatóval készült. S míg Hámori Luca a párizsi Olimpián harcolt férfias ellenfele ellen ezen a délutánon, addig ezzel egy időben Székesfehérváron – ahogy az a középkori lovagi tornákon szokás volt –, férfiak küzdöttek férfiak ellen a Királyok a belvárosban programsorozat utolsó szombatján. A program este a Zichy liget Zenepavilonjánál Tasnádi Bence és Várvölgyi Szabolcs John Lennon-estjével ér véget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában