Még nem késő regisztrálni

8 órája

Zarándoklat indul a kegyhelytől a kastélyig

Augusztus 10-én indul egy csoport a Bodajki Mindenkor Segítő Szűz Mária-kegyhelytől Fehérvárcsurgóra. A zarándoklat résztvevői nem csak a csurgói templomot látogatják meg, hanem a Károlyi-kastélyt is.

Palocsai Jenő

Új programokkal színesedett az 1Úton Nemzetközi Zarándoknap Bodajk-Fehérvárcsurgó-Bodajk szakasza, derül ki a Mária úton járók közösségi oldalán megosztott eseményből. Az augusztus 10-én induló zarándoklat a Mária út , a Magyar Kertörökség Alapítvány és Mary’s Route szervezésében valósul meg.

 

Különleges templomot látogat a zarándoklat

A Bodajki Mindenkor Segítő Szűz Mária-kegyhelynél gyülekeznek majd a résztvevők reggel nyolckor, és onnan indulnak gyalog Fehérvárcsurgóra, ahol egy várhatóan két és fél órás, Gaja-völgyet is érintő sétát követően, látogatást tesznek a különleges, Alexandrai Szent Katalin templomban.

A zarándokok útja ezzel még nem ér véget, ugyanis tovább haladva elérkeznek majd a Károlyi-kastélyhoz, ahol a Magyar Kertörökség Alapítvány munkatársai fogják bemutatni a kastélykert csodálatos növényeit, a teremtett világ, a kertészeti hagyományok és nóvumok mentén.

 

A kastély úrnője is köszönti a látogatókat

A tervek szerint nem csak a kastélyt és annak kertjét ismerhetik meg a résztvevők, hanem a kastély lakóit is, ugyanis Károlyi Angelica köszönti majd a csoportot a Károlyi József Alapítvány nevében.

A zarándoklat 17:30 körül visszatér oda, ahonnan indult, vagyis Bodajkra, ahol 18 órakor egy közös hallgatott szentmisével zárják a napot.

Mivel a zarándoklaton való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, ezért érdemes jelentkezni az 1Úton közösségi oldalán található linken. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában