Országos Téli Kupa

2020.02.17. 11:05

Bronzérmes lett a Fehérvár Vízilabda SE vasárnap

A 2020-as Téli Kupa harmadik helyét szerezték meg a Fehérvár Vízilabda SE pólósai, amely torna kiváló alkalom volt a fiatal játékosok beépítésének segítésére.

Dévai Nándor Csaba

Fotó: Fehérvár Vízilabda SE

Javában zajlik már az OB I/B bajnokság az FVSE felnőtt csapata számára, januárban viszont egy másik megmérettetésben is elindultak. A négyfordulós Téli Kupa A csoportjában küzdő fehérváriak a Sportliget, a BVSC, a Zempléni VK, valamint a KPSE-KEAC ellen ugrottak medencébe, és előbbi együttesen kívül mindegyik vetélytársukat legyűrték. Az A csoport második helyén zárva a B jelű ötös másodikjával, a Vidám Vízilovak nevű utánpótlásműhellyel küzdöttek meg a bronzért, amelyet végül rendkívül szoros, 13-12 arányban megnyert mérkőzésen hódítottak el.

Fotó: Fehérvár Vízilabda SE

Örülünk a harmadik helynek, valamint annak, hogy Albert Barnabás személyében tőlünk került ki a legeredményesebb játékos értékelt Gyöngyösi János vezetőedző. Ez nem csupán a szerzett gólok számát jelenti, olyan faktorok is közrejátszanak a számításban, mint a gólpasszok, vagy a labdaszerzések. Egy jó két héttel később kezdődött a kupa, mint amire számítottunk, így nem egy forduló összecsúszott a felnőttek és a fiatalok bajnoki meccseivel. Amikor azt az egy vereséget elszenvedtük, akkor is ez volt a helyzet, de ezzel együtt is jól szolgálta a felkészülést a torna. Fontos mérkőzések következnek számunkra az elkövetkező egy hónapban, érkezik a Dunakanyar, a Kaposvár és az Eger is, így a sorsunk, miszerint a középházban, vagy a kiesés ellen kell majd játszanunk az alapszakasz végeztével, most fog eldőlni. Hazai mérkőzéseink közül kettőt mindenképpen meg kell nyernünk, de mindhárom alkalommal a győzelem lesz a célunk természetesen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában