Szurkolók előtt

2021.04.15. 12:28

Teltházas mérkőzésekkel és külföldi nézőkkel tervez Magyarország

57 nap múlva kezdetét veszi a labdarúgó Európa-bajnokság. Szoros az együttműködés a tagországok illetékes hatóságai és az UEFA között, jelen állás szerint zárt kapus mérkőzés sehol sem lesz.

Beke Zsombor

Nikolics Nemanja korábbi edzője és társai ellen készül

Fotó: Mirkó István

A koronavírus az elmúlt egy évet nem csak a mindennapokban, de a sportéletben is korlátozta. 2020 jelentős nemzetközi eseményei, mint az olimpia és a részben hazai rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság is elmaradt. A magyar válogatott a novemberi pótselejtezőkön kiharcolta a kijutást, így nyáron két hazai mérkőzésen fogadhatja Portugáliát és Franciaországot a budapesti Puskás Arénában.

A 12 rendező városnak a közelmúltban kellett tájékoztatnia a nemzetközi szövetséget, hogy a június 11-én kezdődő kontinenstornára a stadionok férőhelyeinek hány százalékát tervezik kihasználni. A Magyar Labdarúgó Szövetség a járványügyi hatóságokkal együttműködve a lehető legtöbb nézőt szeretné beengedni, természetesen megfelelő feltételek teljesülése mellett. A célkitűzés Magyarországon egyedüliként a teltházas mérkőzések megrendezése. Bár a korábbi hírek arról szóltak, hogy minden rendező városban csak hazai nézők lehetnek jelen, az MLSZ legfrissebb tájékoztatása szerint bizonyos feltételek mellett nincs akadálya a más országokból érkező fanatikusok látogatásának.

– Az MLSZ a járvány kirobbanása óta folyamatos kapcsolatban van az Operatív törzzsel, a járványügyi hatósággal és a kormányzati szervekkel , és követi a hatóságok utasításait, ajánlásait, betartja és betartatja azokat – mondta Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője. – Az Eb rendezéssel és a hazai és külföldi nézők beengedésével kapcsolatos álláspontunkat is a hatóságokkal történt egyeztetés és jóváhagyás után juttattuk el az UEFÁ-hoz.

Nikolics Nemanja korábbi edzője és társai ellen készül
Fotó: Mirkó István-archív

Amit eddig tudni lehet a belépési feltételekről, hogy a kilátogató futballrajongóknak rendelkezniük kell oltási igazolvánnyal, vagyis csak az oltottak léphetnek be a stadion területére. Az MLSZ honlapjáról azt is megtudtuk, a külföldről érkezőkkel szemben jelenleg oltási igazolvány, vagy negatív PCR-teszt az elvárás, illetve adott esetben igazolniuk kell, hogy hat hónapon belül átestek a betegségen.

Fontos hangsúlyozni, hogy a betegség tüneteit produkáló nézők akkor sem vehetnek részt az eseményen, ha az előírt okmányokkal és belépőjeggyel rendelkeznek.

Aki a jelenlegi helyzetben mégsem kíván érvényes jegye ellenére jelen lenni az Európa-bajnokságon, ő április 22-ig még visszaválthatja belépőjét, aminek a teljes vételárát a nemzetközi szövetség visszafizeti. Akik még nem rendelkeznek jeggyel, ő nekik májusban lesz lehetőségük még igényelni azt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában