PAFC-diagnózis: Paks-szindróma?

2021.08.09. 22:37

Hornyák Zsolt, a Puskás mestere élesen fogalmazott a 6-1-es zakó után

Nemrég a bajnoki ezüstérmet ünnepelték, és teljes joggal készültek Európába. Ehelyett a Paks szép magyar bajnoki zakót adott a Puskás Akadémiá­ra. A PAFC vezetőedzője azt is elmondta ki hiányzik a csapatból.

Németh Krisztián

Úgy látszik Hornyák Zsoltnak ebben a szezonban is meg kell járnia a mélységet. Ezúttal is ráncba szedi a csapatát?

Fotó: Török A / MW

– Nehezen találok szavakat –Hornyák Zsolt vezetőedző is csak hüledezett a vasárnap esti óriási zakó után, csapata élvonalbeli történetének legsúlyosabb vereségét szenvedte el a Pakstól. Kettővel vezettek a tolnaiak, amikor a csapatkapitány Nagy Zsoltot az első félidő hajrájában kiállította a játékvezető. A fordulás után feljött 3-1-re a PAFC, ám 6-1-es kiütés lett a vége, ráadásul a hajrában Nunes is piros lapot kapott.

„Abszolút nem működik a védelmünk, passzívak voltunk”

– Lehet, hogy van egyfajta Paks-szindrómánk. Az ellenfél szinte minden helyzetből gólt tudott szerezni. Ki tudja, lehet az egész másként alakult volna, ha a meccs elején berúgjuk az első helyzetünket.

A mester nem szokta véka alá rejteni dicséretét, most ugyanezt tette kritikájával. De nem csak csapatát illetően.

Úgy látszik Hornyák Zsoltnak ebben a szezonban is meg kell járnia a mélységet. Ezúttal is ráncba szedi a csapatát?
Fotó: Török A / MW

– Abszolút nem működik a védelmünk. Nem tudom, talán félelemből, de nagyon passzívak voltunk. Nem szoktam a játékvezetőket kritizálni, de már bocsánat, miért ér kiállítást az, ha a csapatkapitányom rákérdez a bírónál egy az ellenfél egy korábbi szabálytalanságára? Joga volt hozzá, hogy megkérdezze (Nagy Zsolt – a szerző) az ellenfél játékosa miért nem kapott sárga lapot. Érthetetlen momentumok voltak a mérkőzésen. Óriási probléma, hogy Szolnoki Rolit nem tudjuk helyettesíteni, a jobb oldalunk totálisan lóg. A védelemből egyedül Patrizio Stronati ütközött, egyébként passzívak voltunk. Aki így játszik, nem kap majd lehetőséget, nem lehet így bepiszkolni a Puskás-mezt. Nagyobb küzdőszellemet vártam a csapatomtól! Évekkel ezelőtt ötöt már lőttek a PAFC-nak Felcsúton, igaz, akkor négyszer is válaszoltak a sárga-kékek az Újpestnek. A Paks az előző szezonban házigazdaként hat góllal tömte ki a Puskás Akadémiát Tolnában – az se volt egy szép látvány. A későbbi gólkirály Hahn János akkor négy góllal kínálta meg Hornyák Zsolt együttesét.

Mi lett volna a végeredmény, ha vasárnap este is játszik?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában