A tabella hatodik helyén végzett

2022.06.23. 16:12

Minden idők legjobb extraligás idénye volt az Aqvital Csákvári TC együttese számára

Az asztalitenisz Extraliga Final Fourjában ugyan a Celldömölk együttese legyőzte a PTE PEAC gárdáját, mégis a pécsiek lettek a bajnokok, mert a CVSE több mérkőzésen is jogosulatlanul szerepeltette iráni légiósát. A Magyar Asztalitenisz-szövetség szankciójának eredményeként az Aqvital Csákvári TC egy helyet előrelépett, így nem a hetedik, hanem a hatodik helyen végzett a 2021/22-es idényben.

Ferencz Balázs

Forrás: Fehér Gábor / FMH

„A kiírás szerint a magyar Extraligában szereplő játékosok az aktuális bajnoki idényben maximum két külföldi bajnokságban játszhatnak, Amir Hosszein Hodaei azonban a spanyol és a francia után egy harmadik külföldi bajnokságban, a svédben is asztalhoz lépett. Ez 2022. január 15-én történt, ezért ettől az időponttól jogosulatlanul szerepelt az Extraligában. Ebben az időszakban hat bajnokin kapott szerepet (sorrendben a Szécsény, a Székesfehérvár, a Csákvár, a Mosonmagyaróvár, a Komló és a Győr ellen), és a versenybíróság ezek végeredményét megsemmisítette és a felsorolt mérkőzések 3 pontját 10:0-s egyéni győzelemaránnyal a Celldömölk ellenfeleinek ítélte meg.” – írta a MOATSZ honlapja, s így alakult ki az Extraliga végeredménye:

1. PTE-PEAC Kalo-Méh I.
2. Komlói Bányász I.
3. BS Plastic Soltvadkert
4. Honvéd Szondi Székesfehérvár SE I.
5. Celldömölk
6. Aqvital Csákvári TC
7. MTE 1904-Hoffer I.
8. Floratom Szegedi AC
9. Győri Elektromos VSK I.
10. Szerva ASE I.

– Minden idők legjobb extraligás eredményét értük el. A játékosok odatették magukat, mindent kiadtak magukból, amit lehetett – fogalmazott Tóth Árpád, a csákváriak szakosztályvezetője. – Timafalvi Gergőt mindenképp ki kell emelni, megbízható, egyenletes teljesítményt nyújtott. Egy meccsen betegség miatt nem játszhatott, vele simán vertük volna a Szegedet. Terék Norbert is rendkívül jól játszott, Celldömölkön mind a három meccsét megnyerte, nagyot alkotott. De Lovas-Martinecz Gyula sem vallott szégyent, közel 40 százalékot teljesített.

A szakosztályvezető a bajnokság legkellemesebb élményeként elevenítette fel, mikor egyedüli csapatként idegenben 7-7-es döntetlent játszottak a csákváriak Celldömölkön.

– Azt szeretném, ha az előttünk álló szezonban ne a 7.-10.  pozíció valamelyikét érjük el, hanem a 4.-6. között szerepeljünk – adott hangot vágyainak Tóth Árpád, aki azt is elárulta, ennek érdekében változtattak a csapat összetételén. Hoffmann Tamás öt év csákvári szerepvállalás után elköszönt, Timafalvi, Terék és Lovas-Martinecz maradt, valamint az NB I-es DVTK-ból érkezett Németh János. A most 45 éves Németh korábban az extraligás Komló csapatát erősítette, előtte pedig Németországban légióskodott. A BVSC-ben nevelkedett játékos kétoldali támadó stílust visz.

A csapat most is folyamatosan edzésben van, a tagok mindegyike a Challenger Kupában is rendszeresen részt vesz. Az összetartó edzések augusztusban kezdődnek, a bajnokság új idénye szeptember első hétvégéjén rajtol.

A jó bajnoki szereplést egy sportdiplomáciai sikerrel toldotta meg az Aqvital Csákvári TC. Ugyanis a szakosztályvezető-helyettes, Bokodi Szabolcs a szavazatok mindegyikét begyűjtve nyerte a Fejér Megyei Asztalitenisz Szövetség elnökválasztását. Az elmúlt negyven évben a megyei jogú városok, Fehérvár és Dunaújváros adták az elnököt, Csákvár most először. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában