Frissen Fejérből

2022.08.29. 13:54

Koszovói válogatottat igazolt a Vidi

Németh Krisztián

Forrás: molfehervarfc.hu

A MOL Fehérvár hétfőn délelőtt jelentette be a 23 éves játékos leigazolását. Lirim Kastrati a horvát Lokomotiva Zagreb színeiben lett profi labdarúgó, 2020-ban igazolt a Dinamo Zagreb együtteséhez. Itt 32 bajnokin két gól és öt gólpassz szerepelt a neve mellett. Legutóbb a lengyel Legia Warszawa játékosa volt, összesen 16 bajnokin szerepelt a gárdában.

A koszovói válogatott mezét 2018-ban ölthette magára, 17 alkalommal szerepelt a nemzeti csapatban és a Moldova ellen 1-0-ra megnyert Nemzetek Ligája meccsen szerezte eddigi egyetlen gólját, emellett pedig három gólpasszt is kiosztott a válogatottban.

- Mindenképp szerettünk volna a támadó harmadban gyorsítani a csapaton. Kastrati érkezésével - aki egy kivételes gyorsaságú labdarúgó - ezt sikerült megvalósítanunk. A jobb lábas szélső egyik erőssége az, hogy jól indul be a védelem mögé és sok gólpasszt képes kiosztani. Biztos vagyok benne, hogy az ő érkezésével tovább erősödött az első csapat kerete - fogalmazott Sallói István, a MOL Fehérvár sportigazgatója.

Kastrati a 10-es számú mezt örökli meg Sóstón, fontos tudni róla, hogya Vidi új igazolása nem összekeverendő az újpesti Lirim Kastratival, aki szintén 23 éves, és ugyancsak koszovói válogatott. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában