Átvészeli a Vidi

2022.10.17. 11:34

Nem hátráltatja a szakmai munkát a stadionbezárás

Székesfehérvár közgyűlési határozatának értelmében november 15. és december 31. között bezár a Mol Aréna Sóstó. A Mol Fehérvár FC szakmai munkáját különösebben nem érinti az energiatakarékosságot célzó drasztikus döntés.

Ferencz Balázs

November 14. és december 31. között díszkivilágítás sem csinosítja a stadiont

Forrás: Fehér Gábor

Az energiaválságra reagálva a város közgyűlése határozatban rögzítette, hogy az önkormányzati fenntartású intézményekben, létesítményekben korlátozzák a működést a téli időszakban. Várhatóan a Mol Aréna Sóstó működtetése is a minimális, a jelentősebb műszaki károk megelőzéséhez szükséges, azaz állagmegóvási szintre kerül november 14. és december 31. között. A döntés értelmében nem fűtik, nem világítják a centerpálya füvét sem.

Idézet Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése stadiont érintő határozatából:

"az energia-árrobbanás eredményeként drasztikusan megemelkedett energiaköltségek következtében kialakult pénzügyi nehézségek kezelésére különböző költségcsökkentő intézkedéseket tesz, és mindenekelőtt az alapvető, és a kötelező önkormányzati feladatok ellátását kell biztosítania." Ennek tükrében a város jelezte, hogy nem tudja teljesíteni a stadion üzemeltetéséről szóló bérleti szerződéseket.

Kíváncsiak voltunk, hogy ezek az intézkedések milyen mértékben érintik a Mol Fehérvár FC mindennapjait, szakmai munkáját. 
"Az OTP Bank Liga őszi idényében november 13-án játssza le  utolsó mérkőzését csapatunk. A 2022-es év hátralevő részében az NB I-es csapat edzéseit meg tudjuk tartani, de november közepétől december végéig több hetes pihenő is vár majd a csapatra, így az idei évben a stadion ideiglenes bezárása nem okoz jelentős változást NB I-es csapatunk életében." - írta válaszában a Mol Fehérvár FC. A helyzetet némileg könnyíti, hogy a katari labdarúgó világbajnokság miatt 2022. november 14. és 2023. január 18-a között szünetel a honi pontvadászat. Azonban feltételezhető, hogy a stadion játéktere sérülhet a mindennapi kezelés elmaradása miatt.

"A preventív karbantartás hiánya negatívan érinti a gyepszőnyeg állapotát, de sajnos a rezsiköltségek nagyon jelentős emelkedése nem teszi lehetővé, hogy az említett időszakban is teljes kapacitással üzemeljen a MOL Aréna Sóstó. Klubunk mindent meg fog tenni, hogy a pálya állapota a lehető legkisebb mértékben károsodjon ez idő alatt." - közölte a klub.

A közgyűlési határozat nem tért ki az utánpótlás otthonául szolgáló edzőközpont (edzőpályák, fedett csarnok) működésére, ahol minden délután és este villanyvilágítás mellett tréningezik a piros-kék egylet számos korosztályos csapata.

"A közgyűlési határozat az említett létesítményeket nem érinti, ezek esetében az áremelkedés kisebb mértékű, mint a stadion esetében. Az edzőpályák és az utánpótlásközpont költségeit klubunk saját forrásból finanszírozza. Az utánpótlás munkája az említett időszakban zavartalanul működik majd. Klubunk minden olyan takarékossági intézkedést bevezet és alkalmazni fog, ami a költségek ésszerű csökkentéséhez hozzájárulhat." - állt a Mol Fehérvár FC lapunknak megkeresésére tett reakciójában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában