Előadás a tó lehetséges vízpótlásáról

2023.03.17. 17:07

Hogyan menthetjük meg a Velencei-tavat?

Többszörös extremman triatlonos lesz a fehérvári Kajakvár vendége, aki a Velencei-tó és a Csónakázó-tó hasonlóságairól és különbözőségéről beszél annak érdekében, hogy ezen vizeken még sokáig sportolhassanak a megyeiek.

Ferencz Balázs

Fotó: Fehér Gábor

Számtalan elmélet és előadás született a témában, tudományos és elméleti síkon egyaránt. 2023. március 21-én 18 órakor azonban egy olyan környezetvédelmi szakmérnök, címzetes egyetemi docens tart vetítettképes előadást a fehérvári Koronás Parkban lévő Kajakvárban, aki a tó körül edz kerékpárjával, úszik a tóban, itt kajakozik. Családja és ő maga is számtalanszor teljesítette az Extremman hosszútávú triatlon versenyt.

Az előadó, a sportos 65 éves Szigeti Tamás adott ízelítőt előadásából:

-Az éghajlatváltozás környezeti, ökológiai változásairól, és a Velencei-tavat veszélyeztető hatásokról fogok beszélni. Ismertetek néhány elképzelést a tó vízrendszerének helyreállítását célzó tervek, lehetőségek közül. Sajnos minden terv, felvetés számtalan akadályba ütközhet, így egyértelműen biztos megoldásról egyelőre nem beszélhetünk - mondta Szigeti Tamás. 

A Vitál Club kajak csapata lesz a házigazda, akik nemcsak a Csónakázó tavon, de a Velencei-tavon is szeretnének edzeni. Külön figyelmet érdemel a két tó hasonlósága, és különbözősége.

Az előadás nyitott, és díjmentes!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában