Somogyi Ádám Andorrában

2023.07.20. 17:44

A fehérváriak válogatott irányítója két évre szerződött a spanyol élvonalba

Tavaly nyáron igazolt az Albához a bajnok Falco együttesétől, egy szezon után tovább is állt a 23 éves válogatott irányító, Somogyi Ádám.

Horog László

A két irányító, Pongó Marcell (balra) és Somogyi Ádám is távozott Fehérvárról, utóbbi a MoraBanc Andorra együttesében folytatja pályafutását

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Nem sok időt, mindössze egy évet töltött kék-fehérben Somogyi Ádám. A válogatott kosaras tavaly nyáron szerződött a honi bajnokság utóbbi fél évtizedében egyeduralkodó vasiaktól Fehérvárra, 2022 júniusában egy esztendőre érvényes szerződést kötött a Gáz utcaiakkal. Az ezüstéremmel zárult szezont követően jelezte a fehérvári vezetőknek, szeretné kipróbálni magát külföldön.

Ez meg is valósult, új klubja, a spanyol élvonalba frissen visszajutó a MoraBanc Andorra két évre szóló szerződést kötött a kosárlabdázóval. A hispán bajnokság Európa legerősebbje, szakmai szempontból tehát feltétlenül előrelépést jelent a 23. életévét június 30-án betöltő irányító számára. Miután a másik, a magyar nemzeti együttesben számításba vett fehérvári fazonszabász, Pongó Marcell is távozott - Szombathelyre szerződött -, az albások kénytelenek voltak új játékmester után nézni. Új igazolásként az amerikai Siyani Tahir Chambers érkezik, aki legutóbb Körmenden pattogtatott.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában