Magabiztos siker

2023.08.07. 13:58

A Puskás U17-es együttese tornát nyert Székelyföldön

A Puskás Akadémia U17-es együttese az elmúlt napokban rangos tornán, az Amigo Kupán szerepelt. Laczkó Zsolt legényei tornagyőzelemmel tértek haza.

Beke Zsombor

A tornát megnyerő Puskás Akadémia U17-es együttese

Forrás: FK Csíkszereda

A székelyföldi tornát már hatodik alkalommal rendezte meg az FK Csíkszereda, amelyen hat Kárpát-medencei magyar futballakadémia – a szlavóniai NK Osijek, avagy az Eszék, a vajdasági Topolyai SC, a kárpátaljai MFA Munkács, a felvidéki Dunaszerdahelyi AC, valamint a Puskás Akadémia korosztályos csapata csapott össze. A küzdelmek két hármas csoportban kezdődtek el, a PAFC az Eszékkel és a Topolyával került össze. Az első találkozón a Fejér vármegyeiek 3-0-ra verték meg az NK Osijek gárdáját. A gólok a csoport második mérkőzésére elfogytak, a Puskás 0-0-át játszott a Topolyával, azonban a gól nélküli döntetlen azt jelentette, hogy a felcsúti fiatalok bejutottak a torna döntőjébe, ahol a házigazda Csíkszereda várt rájuk.

FK Csíkszereda – Puskás Akadémia 1-6 (1-4)

G.: Zahorán (9., 14.), Miskolczi (22.), Vitályos (40.), Varga (51., 58.)

Puskás Akadémia: Bozó Mirkó – Kenéz Kristóf, Szűcs Szilárd, Budai Attila, Cserkuti Zsolt, Somogyi Ádám, Vitályos Viktor, Miskolczi Domonkos, Lukács Viktor, Tiscsuk Artem, Zahorán Dávid

Csereként pályára lépett: Orosz János, Gulyás Kristóf, Carek Novak, Nagy Gedeon, Varga Zsombor, Lovász Patrik, Shnaider Artur, Magyarics Erik. Vezetőedző: Laczkó Zsolt.

A fináléban sok esélyt nem adott ellenfelének a PAFC, az első gólra még csak tíz percet sem kellett várni. A parádés játéknak köszönhetően gyakorlatilag félidőre eldőltek már a lényegi kérdések, így a torna történelmébe először a Puskás Akadémia megnyerte a székelyföldi ifjúsági futballkupát.

– Az Eszék elleni első mérkőzésen jól kezdtük a tornát, nehéz mérkőzést játszottunk a számos kiváló játékost a soraiban tudó szlavóniai csapattal, s bár a meccset meghatározta, hogy ellenfelünk játékosát a 27. percben kiállították, támadásban veszélyesek voltunk, széleken és középen egyaránt a védelmi vonalak mögé tudtunk kerülni. A második mérkőzésünket egy masszív csapat, a Topolya ellen játszottuk, amelyet nehéz volt megbontanunk. Sokszor jutottunk át a térfelükre, domináltunk, ám a támadások befejezésekor pontatlanok voltunk, de a gól nélküli döntetlennek köszönhetően finálét játszhattunk. A támadások lezárásával itt már nem volt gondunk, rögvest a mérkőzés elején két szép gólt rúgtunk, túl azon, hogy számos szép támadást vezettünk, végig fölényben futballoztunk. A vége pedig valóságos gála lett. A torna rendkívül tanulságos volt számunkra, megmutatta, hogy mi mindenben kell még fejlődnünk. Az út elején járunk, számomra a legfontosabb, hogy lássam a fejlődést – s ezen a tornán láttam, de nem dőlhetünk hátra, továbbra is azon leszünk, hogy minél többet tanuljunk. Számunkra a kérdés, hogy holnap miben lehetünk jobbak – értékelt a Fejér vármegyeiek honlapjának Laczkó Zsolt vezetőedző.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában