Fölényes siker

2023.11.14. 19:35

Az új seprű jól sepert, a DKKA továbbjutott a Magyar Kupában

A Dunaújvárosi Kohász KA kézilabdacsapata a Magyar Kupa harmadik fordulójában Komárom VSE ellen lépett pályára. A cél nem is lehetett más, mint a továbbjutás.

Beke Zsombor

Szalai Babett öt gólt szerzett

Forrás: Laczkó Izabella / DH

Dunaújvárosi KKA – Komárom VSE 33-30 (25-14)
A papírforma a Fejér vármegyeiek sikerét vetítette elő, de azért több tény is óvatosságra inthette a szurkolókat. Egyrészt a Komárom az NB I/B-ben szerepel, de ott elég jó formának örvend, hiszen tíz lejátszott találkozót követően öt győzelemmel, három döntetlennel és két vereséggel áll. A DKKA-nál a mérkőzés előtt edzőváltás volt, Rapatyi Tamás helyét Paic Róbert és Virág Roland vette át. 

A dunaújvárosiak már az első félidőben igyekeztek eldönteni minden lényegi kérdést, a 23. percben már tíz gól volt a két csapat között, a félidőben 25-14-re vezetett a Kohász. A folytatásban sokáig tíz gól körül mozgott  differencia, majd az 50. perctől folyamatosan csökkent a dunaújvárosiak előnye, de baj nem lett belőle, a vége 33-30 lett a DKKA javára. A Dunaújváros legeredményesebb játékosa Szalai Babett volt öt góllal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában