Megvan a 100. gól

2023.12.08. 21:47

Kuralt triplája alapozta meg a Volán sikerét (galéria)

Egy héten belül negyedik haza mérkőzését vívta péntek este a Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapata, az ellenfél ezúttal az Asiago gárdája volt.

Beke Zsombor

Ezúttal sokkal nagyobb nehézséget okozott a Fehérvárnak (fehérben) az Asiago

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Hydro Fehérvár AV19 – Migross Supermercati Asiago 4-2 (0-1, 2-0, 2-1)
Székesfehérvár. 2246 néző. V.: Griznik, Nagy A., Konc, Muzsik
AV19: Roy – Fournier (1), Campbell (2), Magosi, Hári (3), Kuralt 3 (1) – Stipsicz, Robertson (1), Leclerc, Bartalis, Mihály – Falus, Atkinson, Vértes, McGauley, Terbócs – Csollák, Blasko, Németh 1, Ambrus Cs. Vezetőedző: Kiss Dávid.
Asiago: De Filippo – S. Marchetti, Gazzola (1), Gennaro 1 (1), Rapuzzi, Saracino (1) –Vallati 1, Gios, Ierullo (1), Mcshane, Finoro – Casetti, Baeulieu, M. Marchetti, Misley, Maganbosco – Filippo Rigoni, F. Rigoni, Zampieri, Stevan, Castlunger. Vezetőedző: Tom Barrasso.
Kiállítások: 2, ill 10 perc.
Kapura lövések: 33-38.

Kellemes emlék lehetett a fehérvári szurkolóknak az olasz együttessel kapcsolatos utolsó emlék, hiszen november 18-án 10-2-re nyert a Volán a Raktár utcában az Asiago ellen. Pénteken az első komolyabb lövés a hazaiak nevéhez fűződött, Robertson kínálta meg Di Filippót egy távoli lökettel. Aztán majdnem a vendégek szerezték meg a vezetés két és fél perc eltelte után, kékvonalas lövés kijött Royról, Misley szerencsére elhibázta a kipattanót. Ami késik nem múlik, a negyedik minutumban Vallati kapáslövése akadt be a felsőbe, 0-1. Atkinson kezében volt a gyors válasz, egy lendületes támadás végén középen, üresen érkezett a bekk, de a kapus ezt is fogta. Sokkal élesebbnek tűnt az Asiago, a közelmúltbeli nagy vereség után hajtotta őket a bizonyítási vágy, a kék-fehérek pedig talán kicsit kényelmesebb tempóban kezdtek. A harmad derekán egy támadáson belül Campbell kétszer is eleresztett egy sistergős bombát, De Filippo azonban hatástalanította ezeket a kísérleteket, majd emberelőnybe került a Volán, de szinte veszélytelennek bizonyult ez a fór.

A második harmad legelején Kuralt ugorhatott ki, de az utolsó pillanatban utolérték a védők. Próbált nyomást gyakorolni a Fehérvár ellenfelére, ez többnyire sikerült is, de hátul egy-két dekoncentráltság előfordult, Fonoro fonákjában benne volt a második olasz gól. A játékrész közepén ismét öt a négy ellen támadhattak a kék-fehérek, és bár ebből sem sikerült betalálni, később öt az öt ellen már összejött az egyenlítés. Hat és fél perccel a szünet előtt Robertson látta meg szépen az oldalt egyedül álló Kuraltot, aki éles szögből bevarrta, 1-1. Felpörgött a mérkőzés, a Volán játszott fölényben, Hári húzogatott szépen a támadó harmadban, a rövidre leadott okos lövésénél azonban résen volt De Filippo. 1:50-el a játékrész vége előtt ismét rezdült az Asioago hálója, az „elkövető” ismét Anze Kuralt volt, a szlovén támadó a bal felsőt pókhálózta ki középről, 2-1.

Egy áthúzódó emberelőny miatt öt a négy ellen kezdhette a harmadik harmadot a Fehérvár, Bartalis és Kuralt helyzete is kimaradt, utóbbinál sokan már gólt láttak, de csak az oldalhálóhoz ért a pakk. Egyenlő létszámban Marchetti kente fel csúnyán Fourniert a palánkra, a fehérvári bekk lent maradt és csak segítséggel tudta elhagyni a jeget. Az emberelőnyben bosszút állt a Volán, Campbell lövésébe Kuralt ért bele jól, a szlovén játékos saját maga és csapata harmadik gólját szerezte, repültek is a sapkák a mesterhármas elismeréséért, 3-1. Nyolc perccel a vége előtt Leclerc lezárhatta volna végleg a nyitott kérdéseket, azonban csuklólövése a kapuvason csattant. Hat perccel a rendes játékidő vége előtt Falus kapott két perces büntetést, jöhetett az első olasz emberelőny. Öt a négy ellen összejött a vendégeknek a szépítés, Gennaro kapáslövése akadt be, 3-2. Három perccel később megszületett a Volán szezonbeli századik gólja, Németh Kristóf ugrott ki egyedül, a fiatal támadó pedig nem hibázta el a ziccert, 4-2. A legvégén még levitte kapusát is az Asiago, de az eredmény már nem változott, zsinórban negyedik győzelmét aratta Hydro Fehérvár AV19 az ICEHL-ben, folytatás a válogatott szünet előtti utolsó bajnokin, vasárnap a Pustertal otthonában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában