Alekszejev Tamara nem harcolhat tovább

2024.02.12. 18:04

Szertefoszlott egy álom

Gulyás Michelle győzelmével zárult a Peridot Fedett Pályás Öttusa Nyílt Magyar Bajnokság. Az Alba Öttusa SE versenyzője a 15. lett, s nem indulhat idén a nemzetközi viadalokon, nem szállhat harcba az olimpiai kvótáért.

Ferencz Balázs

Alekszejev Tamara a döntőben versenyzett, 15. lett a fedél alatt

Fotó: Kricskovics Antal

Kétségtelen, az UTE kiválósága, Gulyás Michelle a jelenkori öttusa egyik legjobbja a világon, s ezt remek versenyzéssel bizonyította a BOK-csarnokban is. Zsinórban másodszor nyerte meg a Peridot Fedett Pályás Nyílt Magyar Bajnokságot, és szerezte meg ezzel sorozatban negyedszer az országos bajnoki címet is.

Gulyás Michelle a célban
Fotó: Kricskovics Antal

A döntő napjára a lovaglás, az úszás és a kombinált szám, a laser-run maradt, s Gulyás Michelle jó vívással, 23 győzelemmel és 12 vereséggel alapozta meg még pénteken a versenyét. Hétfőn a lovas pályán hibátlanul ment végig, majd az uszodában 2:10.90 perccel a legjobb időt érte el 200 méteren, végül a kombinált számban pontosan célzott és jól is futott, 11:12.68 perccel a hatodik legjobb volt, végül nagy fölénnyel zárt az élen a brit Emma Whitaker és Kerenza Bryson előtt. Erdős Rita ötödikként, Guzi Blanka hatodikként futott a célba, így övék lett a magyar bajnoki ezüst-, illetve bronzérem. A hét magyar döntős közül Réti Kamilla a 9., Simon Sarolta a 11., Bauer Blanka a 13., míg az Alba Öttusa SE 35 esztendős pentatlonistája, Alekszejev Tamara a 15. pozícióban zárt.

Alekszejev Tamara (balra) a lőállásban
Fotó: Kricskovics Antal

A csapatok versenyét a Trion SC (Erdős Rita, Mészáros Emma, Ormándi Rebeka) nyerte, míg második a MAFC (Réti Kamilla, Tajta Sára, Bágyi Emese), harmadik pedig a BHSE (Dulai Kinga, Zemán Zóra, Nyerges Réka) lett.

- Tudtam, hogy fizikailag nagyon jó állapotban vagyok, szerintem még soha nem volt olyan komoly alapozásom, mint most - fogalmazott az MTI-nek a már olimpiai kvótás Gulyás Michelle. - Szerettem volna látni, hogy a fizikai számokban versenyhelyzetben is megmutstkozik-e a fejlődésem, nemcsak az edzéseken. A tavalyi versenyeim főként a fizikai számaimon múltak, úgyhogy végre jó érzéssel kezdtem az évet.

A Peidot Fedett Pályás Bajnokság dobogósai: Emma Whitaker (balra), Gulyás Michelle és Kerenza Bryson
Fotó: Kricskovics Antal


A budapesti fedett pályás viadal válogató is volt egyben, eldőlt, hogy kik indulhatnak az idei világkupákon, kik szereznek jogot a világversenyeken való indulásra, vagyis, mely versenyzők szállhatnak harcba az olimpiai kvótáért. A négy kiemelt, Gulyás Michelle, Guzi Blanka, Barta Luca és Bauer Blanka mellé a januári, kairói nemzetközi versenyen és a mostani viadalon elért eredmények alapján Erdős Rita és Simon Sarolta csatlakozott, míg a fehérvári Alekszejev Tamara és Réti Kamilla kiesett ebből a versengésből.
A korábban stabil válogatott kerettag, Világkupát is nyerő, valamint csapatban világ- és Európa-bajnok Alekszejev Tamara számára szertefoszlott egy álom, nem lehet ott a párizsi olimpián.
    
 A Peridot Fedett Pályás Öttusa Nyílt Magyar Bajnokság női versenyének végeredménye:
1. Gulyás Michelle (UTE) 1459 pont
2. Emma Whitaker (brit) 1447
3. Kerenza Bryson (brit) 1445
...
5. Erdős Rita (Triton SC) 1434
6. Guzi Blanka (DVTK) 1431
    ob, csapatverseny:
1. Trion SC (Erdős Rita, Mészáros Emma, Ormándi Rebeka)
2. MAFC (Réti Kamilla, Tajta Sára, Bágyi Emese)
3. BHSE (Dulai Kinga, Zemán Zóra, Nyerges Réka)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában