Ide nekünk az oroszlánt

2024.05.30. 14:31

A két idei vb-döntős is a mi csoportunkban

Vajon mennyivel egyszerűbb a dolgod, ha az olimpiai címvédő helyett a mostani világbajnokságon ezüstérmet szerző csapatot sorsolják melléd? A magyar férfi jégkorong-válogatott kipróbálhatja.

Szupkai Gábor

Reméljük jövőre azt ünnepeljük, hogy maradhatunk az elitben

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

A héten korábban már kihirdették a csehországi világbajnokság zárása után frissített világranglista alapján, a kígyóelv szerint elkészített jövő évi elitvb csoportjainak előzetes beosztását. 

Azért csak előzetest, mert a két rendező csapatnak lehetősége van arra, hogy két azonos erősségű csapatot megcseréljenek. 

Mivel a két rendező, Dánia és Svédország egy csoportba került volna, ezért egy cserét már eleve végre kellett hajtani. A másik változtatásra június közepéig volt határideje a két rendezőnek, de ők nem húzták az időt és eldöntötték, hogy Finnország a stockholmi, míg Svájc a herningi csoportban szerepel.  Így a magyar válogatott az olimpiai címvédő finnek helyett a nemrég ezüstérmet szerző svájci válogatottal találkoznak a dániai  Herningben. 

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) azt is elárulta, hogy a jegyértékesítés október 3-án indul.

A 2025-ös A csoportos világbajnokságot május 9. és 25. között rendezik a svédországi Stockholmban és a dániai Herningben.

A vb csoportbeosztása (zárójelben az aktuális világranglista-helyezés):
A csoport (Stockholm): Kanada (1.), Finnország (3.), Svédország (7.), Szlovákia (9.), Lettország (10.), Ausztria (13.), Franciaország (14.), Szlovénia (19.)
B csoport (Herning): Csehország (4.), Svájc (5.), Egyesült Államok (6.), Németország (8.), Dánia (11.), Norvégia (12.), Kazahsztán (15.), Magyarország (18.) 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában